Isparta

Asgari ücret ne kadar olacak? İşte konuşulan rakamlar…

Enflasyonun düşüş trendine girmesiyle birlikte, ocak ayında asgari ücretin 24.500 TL ile 25.000 TL arasında olması bekleniyor.

Abone Ol

Yıl sonu enflasyon oranı güncellendi. Orta Vadeli Plan'a göre yıl sonunda enflasyonun %41,5 düşeceği öngörülüyor. Bu enflasyon tahminine dayanarak, ocak düzeyindeki asgari ücretin 24.500 TL ile 25.000 TL arasında bir seviyede yükselmesi bekleniyor.

Hükümet ve ekonomi yönetimi, yıl sonu enflasyon beklentileri üzerinde netleşmeye başladı. Son olarak Orta Vadeli Programı'nda (OVP), yıl sonu enflasyonunun %41,5'e düşeceği tahmin edildi. Milyonlarca çalışan, asgari düzeyde, memur ve emeklilerin maaşları enflasyon tutarlarına göre belirleniyor. Emekliler ve memurlar 6 aylık kesinti yaparak, asgari ücretteki artış ise yıllık olarak yapılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarında ücretsiz çalışanların enflasyona karşı ezdirilmeyeceğini vurguladı.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz, "2025-2027 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program'da, 2024 yılı Haziran ayı itibarıyla başlayan dezenflasyon süreci devamıyla enflasyonun tek haneli sayılara inmesi ve bu sürecin kalıcı hale getirilmesi hedeflenmektedir. Yönetilen ve yönlendirilen ödemeler kapsamında ise Enflasyon tahminlerine uyum artırılarak belirli bir disiplin izlenecek, ücret-fiyat sarmalı önlenmeye çalışılacaktır. Ekonomi yönetiminin geçmiş dönemlerinin belirtilmesi, dar gelirli ve emeklilerin enflasyona karşı korunması amaçlanıyor. Bu nedenle, asgari ücretin belirtilen seviyelerden düşmeyeceğini" kullandı.