Bakan Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından emeklilere yönelik çeşitli kolaylıklar sağlayacak projelerin hayata geçirileceğini duyurdu. Işıkhan, Türkiye'nin güçlü bir geleceğe doğru ilerlemesinde yıllarca emek veren emekliler için çeşitli iyileştirmeler yapıldığını belirtti.

Eşit Paylaştırma Zorunluluğu Kaldırıldı Eşit Paylaştırma Zorunluluğu Kaldırıldı

81 ilde emeklilerle ilgili çalışmaların devam ettiğini ifade eden Bakan Işıkhan, “Emeklilerimize minnet ve saygımızı ifade etmek adına, tüm illerimizde birçok kamu kurumu ve özel sektör kuruluşları ile anlaşmalar imzalamaya devam ediyor ve yeni uygulamaları hizmete alıyoruz. Türkiye Yüzyılı’nın kıymetli emektarlarına her türlü kolaylığı sağlayacak desteklerimizi sürdüreceğiz,” şeklinde konuştu.

Sosyal Güvenlik Kurumu, 2024’ün "Emekliler Yılı" olarak ilan edilmesinin ardından yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Açıklamada, yıl boyunca emeklilerin yaşam kalitesini artırmak amacıyla sağlık hizmetlerinden ulaşım imkanlarına, sosyal haklardan kültürel faaliyetlere kadar geniş bir yelpazede haklarını genişletmek için kapsamlı bir çalışma yürütüldüğü belirtildi. Çalışmaların bazı kısmının tamamlandığı, diğerlerinin ise teknik detayların netleşmesi nedeniyle sürdüğü ifade edildi.

Kaynak: Haber Merkezi