ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz kararı öncesinde altın fiyatları zirveye yükseldi ve hem ons altın hem de gram altın yeni rekor seviyelere ulaştı. Ancak Memiş, yatırımcılara bu aşamada gram altın almanın riskli olduğunu belirtti. "Hayır, kesinlikle. Bu tuzak fiyatlamalara karşı temkinli bekleyişimi sürdürüyorum" diyen Memiş, altın piyasasında dikkat edilmesi gereken noktalara dair öngörülerini paylaştı.

Isparta Çevre Şehircilik İl Müdürü Değişti Isparta Çevre Şehircilik İl Müdürü Değişti

Fed’in 18 Eylül’de açıklayacağı faiz kararı, altın yatırımcılarının merakla beklediği gelişmelerden biri oldu. Fed’in dört buçuk yıl aradan sonra ilk faiz indirimi için 50 baz puanlık bir indirim yapma olasılığı artmış durumda. Ancak Commerzbank'ın Emtia Analisti Barbara Lambrecht, "Küçük bir faiz indirimi bekliyoruz. Piyasa zaten bir faiz indirimi beklentisi içeriyor, bu yüzden fiyatların rekor seviyeye ulaşmasının ardından altın piyasasında büyük bir fiyat hareketi beklemiyoruz" şeklinde yorum yaptı.

Altında Çifte Rekor: Ons ve Gram Altın Zirvede

Bu yıl ons altın, yüzde 20'den fazla bir artış göstererek Ağustos ayında 2.500 doların üzerine çıkarak rekor kırdı. Kritik hafta öncesinde ons altın fiyatı, 2.586,18 dolara çıkarak yeni bir zirveye imza attı. Yurt içinde ise gram altın fiyatı 2.804 TL seviyesine kadar yükseldi.

İslam Memiş'ten Altın Tahmini: "Tuzak Fiyatlamalarına Karşı Dikkatli Olun"

İslam Memiş, bu kritik dönemde altın yatırımları hakkında dikkat çeken tahminlerde bulundu. "Bana gelse, bugün birisi ons altın alır mısın diye sorsa, hayır, kesinlikle derim. Gram altın alır mısın, hayır, kesinlikle" diyen Memiş, "Gram altın için onsu takip edin. Her zaman söylediğim budur. Ancak ons altındaki düşüş öngörüm devam ediyor, bu yüzden tuzak fiyatlamalara karşı temkinli bekleyişimi sürdürüyorum. Yıl sonuna kadar 3 aylık bir süreç var. 2.600 - 3.000 dolar aralığındaki beklentim geçerli, ancak aşağıda 2.420 - 2.470 dolar seviyelerinde ihlal edilmiş alanlar bulunuyor. Bu nedenle, dolarda beklemeye devam ediyoruz" şeklinde açıklamada bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi