Bakan Koca'dan Uyarı: "X Hastalığı Covid-19'dan 20 Kat Daha Ölümcül!"

25 Ocak 2024

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son günlerde artış gösteren ve DSÖ tarafından "X hastalığı" olarak adlandırılan salgın hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bu hastalığın gerçek hayatta bir karşılığının olmadığını belirtti ancak ileride bir salgın yaşanması durumunda hazırlıklı olunması gerektiğini vurguladı.

Bakan Koca'nın açıklamalarından bazı önemli detaylar şu şekilde:

Burdur’da Ticari Taksi Fiyatlarına Zam Yapıldı Burdur’da Ticari Taksi Fiyatlarına Zam Yapıldı
  • "Farzımuhal Hastalık: DSÖ’nün verdiği isimle X hastalığı. Gerçek hayatta karşılığı yok."

  • "İleride bir gün bir salgın yaşanacak olursa, ona hazırlıksız yakalanmamak için yapılan çalışmalarda teorik anlamda geçiyor. Siz rahat olun ve kendinizi soğuk algınlığından koruyun."

DSÖ Genel Direktörü Tedros Ghebreyesus ise daha önce yaptığı açıklamada, X hastalığının Covid-19'dan 20 kat daha ölümcül olduğu iddialarını gündeme getirmişti. Ghebreyesus, ülkelerin bu ortak düşmana karşı bir pandemi anlaşmasına varmalarını umduğunu belirtmişti.

Bu uyarılarla birlikte, sağlık yetkilileri ve dünya genelindeki bilim insanları, olası bir salgına karşı önlem alınması ve hazırlıklı olunması konusunda uyarılarda bulunuyor. İlerleyen günlerde X hastalığıyla ilgili daha fazla bilgi ve önlem beklentisi, kamuoyu tarafından merakla bekleniyor.