Eğitimlerini ailelerinin yaşadığı şehirden farklı bir şehirde gören öğrencilere verilecek bu destek, yılda dört kez ödenecek ve her seferinde iki gidiş ve iki dönüş olarak uygulanacak.

Antalya’daki camilerde vaazla çırak çağrısı yapılacak Antalya’daki camilerde vaazla çırak çağrısı yapılacak

Toplamda 5 Bin TL Destek Sağlanacak

2024 yılı boyunca öğrencilere toplamda 5.000 TL ulaşım desteği sunulacak. Destekten yararlanabilmek için öğrenci belgesi ve seyahat bileti sunulması gerekecek. Sosyal yardım faydalanıcısı ailelerdeki öğrencilere yılda dört kez 1.250 TL olmak üzere toplamda 5.000 TL ulaşım desteği sağlanacak.

Başvuru Detayları

Destekten 25 yaş ve altı Türk vatandaşları olan ilköğretim, lise ve üniversite öğrencileri yararlanabilecek. Örneğin, 1.500 TL’lik otobüs bileti alan bir öğrenci 1.250 TL, 1.000 TL’lik bilet ücreti için ise bilet bedeli kadar destek alacak. Ulaşım desteği, uçak seyahatleri dahil olmak üzere her türlü ulaşım aracı için geçerli olacak ve toplamda bir öğrenci 5.000 TL’ye kadar destek alabilecek.

Başvuru Süreci

Ulaşım desteği başvuruları, öğrencinin veya ailesinin ikamet ettiği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na yapılacak. Başvurular genellikle bir ay içinde sonuçlanıyor ve sonuçlar e-Devlet üzerinden sorgulanabiliyor. Onaylanan yardımlar, PTT şubelerinden kimlik kartı ile veya e-Devlet hesabına aktarım yöntemiyle IBAN bilgisi girilerek alınabiliyor. Destek genellikle bir iş günü içinde hesaba geçiyor. Özellikle ekonomik açıdan dezavantajlı ailelerin çocuklarının faydalanabileceği bu destek, eğitim masraflarını hafifletmek amacıyla sunuluyor.

Kaynak: Haber Merkezi