Isparta

Bakanlıktan Kadınlara Sosyal Yardım Müjdesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, eşi vefat eden kadınlar için yeni bir sosyal yardım programını duyurdu

Abone Ol

Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlar için devlet destekleri devam ederken, bu yeni yardım programı da önemli bir destek sunuyor. Bakanlık tarafından açıklanan 12.000 TL’lik sosyal yardım ödemesi, belirli şartları taşıyan kadınlara verilecek.

Eşi vefat eden kadınlar için sağlanacak sosyal yardım, hane içinde kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması, başvuru sahibinin sosyal güvencesinin olmaması ve eşi vefat etmiş olma şartlarını taşıyan kişilere yöneliktir. Başvurular e-devlet üzerinden T.C. kimlik numarası ile veya sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarından T.C. kimlik kartı ile yapılabilir.

Yardım kapsamında, başvurusu onaylanan kadınlar, 2 ayda bir 2.000 TL ödeme alabilecek. Bu program 1 yıl sürecek ve toplamda 12.000 TL’ye kadar ödeme yapılacak. Ödemeler, Ziraat Bankası hesap numaralarına veya PTT’ye yatırılacak.

Detaylı bilgi almak ve başvuruda bulunmak isteyenler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın resmi internet sitesini ziyaret edebilirler. Bu yeni sosyal yardım programı, maddi zorluklar yaşayan eşi vefat etmiş kadınlara büyük bir destek sağlayacak