Sütçüler Belediye Başkanı İsmail Yurdabak, festivale ilişkin bilgiler verdi. Başkan Yurdabak, derneklerle, sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte bu festivalin 1987 yılından buyana kutlandığını, 5 yıldan buyana da Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’le uyum içinde çalıştıklarını ve kendilerine her türlü desteği verdiğini dile getirerek teşekkürlerini iletti. Yurdabak, “Başkanımız bugüne kadar taleplerimizi geri çevirmedi, elinden gelen desteği verdi, sağ olsun, var olsun” dedi.

Eğitim İş Sendikası Meydanlara İndi Eğitim İş Sendikası Meydanlara İndi

Sütçüler ilçesinin doğasıyla, havasıyla bir başka güzel olduğunu söyleyen Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, festivalin coşkulu bir şekilde gerçekleştirilmesinden duyduğu memnuniyetini dile getirdi. Başkan Başdeğirmen, “Bu tür etkinliklerin çok büyük faydaları var. Öncelikle tanıtım anlamında ilçenin bilinirliği, güzellikleri artıyor.  Bu tür tanıtımlar ilçe için büyük katkı sağlıyor. Bizlerde buna elimizden gelen desteği vererek, doğasıyla güzel Sütçüler’in tanıtımını yapmaktan son derece mutluyuz. Belediye olarak köylerimize, ilçe ve beldelerimize de hizmet alanımız olmamasına rağmen gereken destekleri veriyoruz. Sütçüler’e de güzel hizmetler getirdik. Önümüzdeki 5 yıl içinde çok daha güzellerini vererek Allah’ın izniyle ilçemizi çok daha güzel hale getireceğiz. Birlik beraberlik önemli. Bu sevgi çok önemli, bu sevgiyi kazanmakta çok önemli. İsmail Başkanımız yüreklere dokunmuş demek ki, bu güzelliği bu kalabalığı burada toplamış. Başkanımıza sağlık içinde Rabbim hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin. Bizlerde her zaman kendisinin yanındayız. Milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, belediye meclis üyelerimiz, il genel meclis üyelerimizle hep beraber biz Isparta’nın her yerinde varız. İstanbul’daki Ispartalılar buluşmamızda katılımın yarısına yakını Sütçülerliydi. İstanbul’u da fethetmişsiniz, her yerde adınız var, her yerde sözünüz var, her yerde gücünüz var. Sütçüler coğrafya olarak zor bir yerde, doğanız çok zor, yolunuz çok uzun, virajınız çok ancak yüreğiniz öyle bir yürek ki, Rabbim herkese böyle bir yürek nasip etsin” görüşlerinde bulundu.

AK Parti YSK Temsilcisi ve Isparta önceki dönem Milletvekili Recep Özel de 22 yılda Sütçüler’in çehresinin değiştiğini belirterek, “O yıllarda Sütçüler’e gelen ağlardı, ancak şimdi yaşayıp da Sütçüler’den ayrılanlar ağlar pozisyona geldi. Bu konuda çalışkan İsmail Yurdabak başkanımız ve önceki dönem belediye başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Hepsi güzel hizmetler yaptı. Sütçüler sevgim öyle sözde değil, biz sizi ciğerden seviyoruz. Sütçülerimizin, kalkınması gelişmesi Isparta’nın büyümesi için yine elimizden gelen ne varsa yapmaya devam edeceğiz” görüşlerinde bulundu.

Sütçüler Belediye Başkanı İsmail Yurdabak ve Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in çok iyi hizmetler verdiğini dile getiren Recep Özel, “Sütçülerliler olarak Şükrü Başdeğirmen’e hem burada hem de Isparta’da destek olduğunuz için teşekkür ediyorum. İkisi de güzel insan, ikisi de güzel hizmet ediyor. Hizmet eden güzel insanlara sahip çıkmak gerekiyor. Sütçülerliler adına Şükrü Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Isparta’nın bu coğrafyanın belediyecilikte altın harflerle tarihe not düşürtüyor. Isparta’ya belediyecilikte bir devir atlatıyor. Burada da İsmail başkan Sütçüler’e güzel hizmetler getiriyor. Güzel insanlarla yol yürümekte güzel oluyor” diye konuştu.

Konuşmaların ardından en iyi dut pekmezi üreten Halil Bozkurt, Sadık Ünveren ve Ayfer Bozkurt’a ödülleri ve plaketleri protokol tarafından verildi.

Katılımlarından ve bugüne kadar ilçeye verdiği hizmetlerden dolayı Sütçüler Belediye Başkanı İsmail Yurdabak, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür plaketi verirken, Başkan Başdeğirmen’i onursal pekmez ağası ilan etti. Konuşmaların ardından sanatçılar konser verdi.

Kaynak: Belediye Bülten