Yalvaç Belediye Başkanı Mustafa Kodal, dün akşam yapılan belediye meclisi toplantısında iki önemli gelişmeyi hem meclise hem Yalvaç kamuoyuna duyurdu.

Isparta'da bugün (16 Eylül 2024) vefat edenler Isparta'da bugün (16 Eylül 2024) vefat edenler

Başkan Kodal, özellikle Pelitaltı Spor Tesisleri’nin Yalvaçspor’a verilmesine imkan sağlayan bir şartnameyle çıkılan ihaleye gelen tepkiler karşısında, yeni bir yol çizdiklerini açıkladı ve mevcut ihaleyi iptal ettiklerini duyurdu. Başkan Kodal, Yalvaçspor’un Yalvaç Belediyespor’a dönüşeceğini, kendisinin başkan olacağını ve Pelitaltı Tesisleri’nin belediye tarafından işletileceğini, spor kulübünün kullanımına da ücretsiz olarak sunulacağını açıkladı.

Kodal, ikinci olarak belediyeye ait mezbaha ihalesinin de iptal edildiğini duyurdu. Yapılan ihaleyle ilgili herhangi bir tereddüt oluşmaması için salı akşamı ilçemizde faaliyet gösteren tüm kasap ve celepleri belediyede topladığını belirten Başkan Kodal, yapılan görüş alışverişi sonucunda ihalenin iptal edildiğini, önümüzdeki bir aylık süreçte nasıl bir yapılanma ile mezbahanın işletileceğine karar verileceğini,  sektörle iş birliği içinde bu konunun çözüme kavuşturulacağını söyledi.

BELEDİYE ŞEFFAF YÖNETİLİNCE HEPİMİZ KAZANIYORUZ

Başkan Kodal, kira ihaleleriyle ilgili de bilgi vererek, belediyenin kiralama süreçlerini şeffaf bir şekilde yürüttüklerini ve bundan belediyenin büyük bir kazancı olduğunu vurgulayarak, “Bu işleri şeffaf yaptığınızda, OPET Market örneğinde olduğu gibi bu yılın en yüksek kira getiren yeri haline geldi. Demek ki neymiş, insanlara duyurunca, şeffaf bir yönetim olunca, rakamlar hak ettiği yere ulaşıyormuş.” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi