Cengiz, eleman sıkıntısının çözülmesi gerektiğini belirterek, mavi yakalı çalışanların maaş düzeylerinin beyaz yakalıları geçtiğine dikkat çekti. Teknik okulların ve turizm liselerinin artırılması gerektiğini vurgulayan Cengiz, öğrencilerin nitelikli aranan elemanlar olarak yetiştirilmesinin önemine değindi.

Antalya, Burdur ve Isparta illerinde iş dünyasının sorunlarını çözmek amacıyla federasyon olarak bir heyetle Ankara’ya gidildiği ifade edildi. 19 kişilik heyet, bu üç kentin milletvekilleri ve siyasi parti temsilcileriyle görüşmeler yaptı ve sorunları ile taleplerini iletti.

Yalvaç'a 84 Yeni Öğrenci Ek Yerleştirme ile Geldi Yalvaç'a 84 Yeni Öğrenci Ek Yerleştirme ile Geldi

Su kaynakları konusuna da değinen Cengiz, Antalya’nın su kaynaklarının kıymetli olduğunu belirtti. Manavgat Barajı’na gelen suyun kaliteli olduğunu, ancak bu suyun doğru kullanılmadığını ifade etti.

Cengiz, suyun doğru yönetilmesi ve bölgesel tarım uygulamalarında iyileştirmeler yapılması gerektiğinin altını çizerken, Antalya, Burdur ve Isparta’daki su kaynaklarının en iyi şekilde değerlendirilmesi için tüm paydaşlarla işbirliği içinde çalışacaklarını belirtti

Kaynak: Haber Merkezi