Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, 7. Uluslararası Beyin Araştırmaları Okulu’na katılmak üzere şehre gelen öğrenci ve bilim insanlarıyla bir araya geldi. SDÜ Nörolojik Bilimler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mustafa Nazıroğlu, Başkan Başdeğirmen’in kendilerini onure ettiğini belirterek, “Başkanımız bilime verdiği değeri burada gösteriyor. Kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

MHP Isparta'da Sürpriz İstifa MHP Isparta'da Sürpriz İstifa

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Nörolojik Bilimler Araştırma ve Uygulama Merkezi (NÖROBAM) bu yıl 7’incisi düzenlenen Uluslararası Beyin Araştırmaları Okulu 27 Haziran-3 Temmuz tarihleri arasında Isparta’da gerçekleştiriliyor. Farklı şehirler ve yurtdışından kente gelen tıp öğrencisi ve bilim insanı toplam 40 kişi, bazı hastalıklarla ilgili deneyler yaparak, tedavi yöntemlerine ilişkin eğitim çalışması gerçekleştiriyor. Katılımcılar, eğitimin dışında Isparta’nın tarih, kültür, doğa ve diğer güzelliklerini de tanıma fırsatı buluyor.

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, 7. Uluslararası Beyin Araştırmaları Okulu’na katılmak üzere şehre gelen öğrenci ve bilim insanlarıyla Kirazlıdere Sosyal Tesislerinde bir araya geldi, yaptıkları çalışmalara ilişkin bilgi alıp, görüş alışverişinde bulundu. Başkan Başdeğirmen, katılımcılara Isparta’nın sahip olduğu değerleri ve güzellikleri anlattı.

SDÜ Nörolojik Bilimler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mustafa Nazıroğlu, “Uluslararası Beyin Araştırmaları Okulu’na farklı şehirler ve yurtdışından 40 kişinin katılım sağladığını söyledi. Katılımcılardan 24’ünün öğrenmek amacıyla geldiğini ifade ede Prof. Dr. Nazıroğlu, “Aramızda öğrenci ve doktor öğretim üyeleri de bulunuyor. 10 kişi de yurtdışından geldi. Eğitimcilerle birlikte 40 kişiyiz. Okulumuzdaki çalışmalarda beyinde nasıl araştırma yapılır onu öğretiyoruz. Örneğin farelerde epilepsi-sara hastalığı oluşturuyoruz, sara hastalığı oluşturduktan sonra bu nasıl tedavi edilir onu gösteriyoruz. Hücreleri havuz gibi bir yere koyarak, bu hücrelerde hastalık modelleri oluşturup, tedavi yöntemlerini gösteriyoruz.  Bizi buraya götüren neden laboratuvar altyapımızın çok üstün olmasından geliyor. Yurtdışından gelen araştırmacılar ‘bu laboratuvar şartları Amerika ve İngiltere gibi birçok yerde yok’ diyorlar. Özel cihazlarla çalışıyoruz. Tabiri yerinde ise hücreleri değişik şekillere sokabiliyoruz. Etkileri net bir şekilde görebilecek bir altyapımız var” şeklinde konuştu.

Eğitim almak için gelen 24 kişiden 23’ünün farklı şehirlerden geldiğini kaydeden Prof. Dr. Mustafa Nazıroğlu, “Isparta’ya ilk kez geliyorlarmış, hayretlerini ifade ediyorlar. Isparta’yı çok sevdiler. Isparta’nın etrafının yeşil olması, park ve bahçeler katılımcıları etkiledi. Biz şehrin içerisinde bir nimetin içerisindeyiz belki ama fark etmiyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in katılımcılarla bir araya gelip, kendilerini ağırlamak istediğini ifade eden Nazıroğlu, “Başkanımız sağ olsun bizi onure etti. Bilime verdiği değeri burada gösteriyor. Kendisine teşekkür ediyorum. Başkanımız ‘misafirlerinizi ağırlamak istiyoruz, Isparta’mızı tanıtmak istiyoruz’ dedi. Başkanımızın bilime verdiği saygının ve önemin derecesi anlaşılmış oluyor” ifadelerinde bulundu.

Editör: Haber Merkezi