Isparta

Belediye Meclisinden EDS’ye onay çıktı

Isparta  merkezde trafik düzeninin artırılması amacıyla Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) ve kırmızı ışık ihlali uygulaması hayata geçirilmesi için Belediye Meclisinden onay çıktı.

Abone Ol

Belediye Meclisi, Isparta merkezde belirlenen  güzergahlarda kurulacak Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) ve kırmızı ışık ihlali uygulamasına ilişkin konuyu görüştü. Plan ve Bütçe Komisyonu, belediyeler tarafından yapılan EDS’lerin ihale sözleşmelerinde Tl cinsinden yatırım maliyetine ulaşılıncaya kadar cezai işlemlerden yüzde 30’unun belediyelere aktarılmasına ilişkin uygulamaya dikkat çekerek, yapılacak protokol kapsamında Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e yetki verilmesi konusunu uygun buldu.

DÖRT GÜZERHAHTA EDS GELİYOR

Buna göre Isparta merkezinde  EDS ve kırmızı ışık ihlali uygulamasında dört gzüergah  oluşturulacak. Sav’dan Isparta’ya gelirken ve Isparta’dan Sav’a giderken, Oktay Petrol’ün oradaki ışıklardan başlayıp Sav kavşağına kadar olan iki güzergah,  Kolçelik kavşağından Çünür'e doğru gidildiğinde, otogara gelmeden önce bir güzergah, Çünür ışıklarından başlayıp Kolçelik kavşağına gelmeden önce biten bir güzergah oluşturulacak. Toplamda dört güzergah ve 21 kırmızı ışık ihlal tespit sistemi kurulacak Ancak, kırmızı ışık ihlallerine yönelik olarak başlangıçta on adet kavşakta bu sistem uygulanacak.