Cezayirli yıldız Ghazal'ın şubat ayına kadar forma giyemeyeceği için Siyah Beyazlıların patronu Şen Güneş'in kanat oyuncusu transferi talep ettiği öğrenildi. Programa göre işe koyulan yönetim, gündemine Ligue 1 takımlarından Lens'te forma giyen Przemyslaw Frankowski'yi de ekliyor. 27 yaşındaki futbolcunun kiralama konusunda kulüple temasa geçeceği öğrenildi. 27 yaşındaki Polonyalı Dünya Kupası yıldızı, grup aşamalarında ve son 16 turunda Fransa'ya karşı oynadı. Yıldız oyuncu, Polonya formasıyla çıktığı 29 maçta 1 gol ve 5 asist kaydetti. Lensois forması giyen ve 15 lig maçına çıkan yıldız forvet, 1 gol atıp 5 asist yaptı. Polonyalı oyuncunun Fransız kulübüyle olan sözleşmesi 2026'da sona eriyor.

Przemyslaw Frankowski, 12 Nisan 1995'te Polonya'nın Gdansk şehrinde doğdu. Frankowski, futbola milli takımı Lechia'nın altyapısında başladı ve 2012 yılında profesyonel sözleşme imzaladı. Kanat oyuncusu burada 2 yıl forma giydikten sonra 2014 yılında 75.000 euro bonservis bedeli karşılığında Jagiellonia'ya geçti. MLS ekiplerinden Chicago ile 2019 sonunda 1.5 milyon euro bonservis bedeli karşılığında anlaştı. 2,5 yıldır Amerika'da bulunan Polonyalı oyuncu, 2021 yazında 2,3 milyon euroya Lens'e  transfer olacak. Bu sezon tüm müsabakalarda 22 maça çıkan Frankowski, 3 asist yaptı.

Her Dünya Kupası birkaç futbol yıldızını parlatır.  2002 Dünya Kupası'nda Türkiye'yi temsil eden İlhan Mansız buna bir örnek. Şimdiye kadar  Güney Koreli Cho Kook-sung, Katar'da düzenlenen Dünya Kupası'nda parıldayan oyunculardan biri oldu. 2002 Kore-Japonya Karma Dünya Kupası'nı 3. sırada tamamlayan Türk golcü İlhan Mansız, kaslı fiziğiyle dikkat çekti. Japonya ve Güney Kore'ye olan ilgi akıl almaz boyutlara ulaşmış, Mansız bu ülkelerin reklamlarında boy göstermiştir. Manziz, Beşiktaş'tan Japonya'nın  Kobe Victory Filosuna 5 milyon euro bonservis bedeli karşılığında transfer oldu. 2002'de İlhan Mansız'ın  başına gelenlerin aynısını 2022'de 24 yaşındaki forvet Zhao Yuecheng yaşayacak. Yıldız futbolcu, Güney Kore'nin 3-2 kaybettiği Gana maçında parladı. Futbolcvu, Güney Kore'yi 2-0 yendi ve maçı eşitlemek için arka arkaya 2 gol attı. Ancak Güney Kore maçı 3-2 kaybetti.

Erciyes spor takımlarının gözdesi oldu Erciyes spor takımlarının gözdesi oldu

Editör: Haber Merkezi