Isparta’da Kontrolden Çıkan Araç Trafoya Çarptı Isparta’da Kontrolden Çıkan Araç Trafoya Çarptı

Isparta’da faaliyet gösteren Bitki Koruma Ürünü Bayilerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Isparta Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada; “Bakanlığımızca onaylı bitki koruma ürünlerinin toptan veya perakende satılması ve depolanması ile ilgili iş ve işlemler 13 Şubat 2021 tarih ve 30685 sayılı “Bitki koruma ürünlerinin toptan ve perakende satılması ile depolanması hakkında yönetmelik" hükümleri çerçevesinde yürütülmektedir.

81 ilde mayıs ayı içerisinde eş zamanlı olarak yapılması istenen bayi ve toptancı eğitimleri için ilimizde faal 107 bayinin tamamına yönelik dört grup halinde program düzenlenmesi planlanmıştır.

İlk programımız 14 Mayıs 2024 günü Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü konferans salonunda toplam 68 bayimizin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

Toplantıda; bitki koruma ürünlerinin piyasaya arzı ve satışı, satış yasağı, bayilerde bulundurulması zorunlu olan ürünler, satış ve depolama yerlerinin taşıması gereken şartlar, izin belgesi nasıl alınır, bayilerin, toptancıların ve ruhsat sahibi firmaların yetki ve sorumlulukları, yetkili kişinin bayide bulunma zorunluluğu, bitki koruma ürünleri takip sistemi gibi konular da bilgilendirme yapılmıştır.

İl Müdürümüz Sayın Mehmet TUĞRUL, ilimiz BKÜ bayileri ile sektörde yaşanan sorunlar, bayi-üretici ilişkileri, bayi-üretici-ürün güvenliği ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. İlimizin meyvecilikteki marka değeri, İlimizde yaşanan ihracat sorunları, bayilerin sorumluluğu, ihracat ürünlerinde kalıntı sorunları gibi konulara değindi. İl Müdürümüzün konuşmasının ardından katılımcılar ile ilimiz sorunları ve çözüm önerileri görüşüldü.

Toplantılarımız önümüzdeki günlerde ilçelerimizde de devam edecektir” denildi.

Haber Merkezi​

Editör: Özge Çelik