A101 İnternete Özel Aldın Aldın Kataloğu A101 İnternete Özel Aldın Aldın Kataloğu

Isparta Süleyman Demirel Fen Lisesi büyükşehirlerdeki çoğu fen liselerini bile geride bırakmayı başardı. 2024 YKS’de Isparta Süleyman Demirel Fen Lisesi ilk 1000’de toplam 18 öğrenci ile kırılması zor bir rekora imza attı. Isparta Süleyman Demirel Fen Lisesi 2020 yılında 180 öğrenci kontenjanına en son 445,8929 taban puan ve 2,07 yüzdelik dilimle 180 öğrenci almıştı. Mezun olan 171 öğrenciden ilk 1000’de 18 öğrenci 20 derece yapma başarısını gösterdi. Bölgemizdeki Fen Liselerinden, daha fazla sayıda öğrencisinin dereceye girmesi dikkat çekti.
Komşu illerdeki Fen Liselerinin Isparta Süleyman Demirel Fen Lisesi’ne göre LGS’de neredeyse 4 kat daha başarılı öğrencileri aldığı ancak mezun ettikleri öğrencilerin başarılarına bakıldığında ise Isparta Süleyman Demirel Fen Lisesi’nin başarıları ile benzerlik gösterdiği gözlerden kaçmadı.
Bu yıl okuldan mezun olarak TYT Isparta 1. si, Sayısalda Isparta 3. sü Irmak KILINÇARSLAN’ın başarı hikâyesi de herkesi duygulandırdı. Yapmış olduğu dereceyle ailesini gururlandıran Kılınçarslan, doğuştan "Çift Kulak Microtia" hastası. Çift taraflı kulak kepçeleri olmayan Kılınçarslan, doğduğunda hiç duyamıyordu.
Doktorların 'konuşamaz, cümle kuramaz, sadece birtakım sesler çıkarabilir' dediği Kılınçarslan, küçüklüğünde geçirdiği ameliyatlar sonucu kafatasına takılan işitme cihazı sayesinde duyabiliyor. Anne, baba ve özel eğitim desteğiyle konuşmayı öğrenen Kılınçarslan ilkokul, ortaokul ve lisede başarılı bir eğitim dönemi geçirdi.
Kılınçarslan, sınavdan önce son iki ay, okuldan sonra evinde kamp sürecine girerek Y-TYT Türkiye 67'ncisi ve Y-SAY Türkiye 150'ncisi olarak, çok istediği doktorluk mesleğine bir adım daha yaklaştı.
Başarısıyla ailesinin göğsünü kabartan Kılınçarslan, AA muhabirine, küçüklükten beri hayalinde doktorluk mesleği olduğunu söyledi.
Hastalığının, doktorların mesleklerini icra ederken kullandıkları stetoskop cihazını takmasına engel olduğunu belirten Kılınçarslan, "10'uncu sınıfta biri bana 'doktor olamazsın' demişti. Bu beni çok üzmüştü ama ne olursa olsun motivasyonumu asla kaybetmedim ve doktorluğun peşini asla bırakmadım. Araştırmaya devam ettim. 11'inci sınıfta okul bizi Ankara'ya Hacettepe Üniversitesi'ne geziye götürmüştü. Orada durumumu anlattım. 'Sen doktor olabilirsin.' dediler. Yeni stetoskop modelleri çıkmış ve onları alarak doktorluk yapabilirmişim. Bunu duyunca çok sevindim." ifadelerini kullandı. KILINÇARSLAN, engelli bireylere seslenerek, şöyle konuştu:
"Bu hayatta her şey bazen bitmiyor. Bazen devam etmek gerekiyor. Azmetmek gerekiyor. Hayatı sevmek gerekiyor. Belki biz hayata dezavantajlı başladık ya da hayatımız bir anda alt üst oldu gibi düşünüyoruz ama azimle bu hayatın akışını değiştirebiliriz. Ben değiştirdiğimi düşünüyorum. 'Konuşamaz' denilen bir çocukken şu an buradayım ve size seslenebiliyorum. Bu benim için çok güzel bir başarı ve sizin de bunları başaracağınıza gerçekten inanıyorum. Kulaklarım olmamış veya gözlerimde problem var diyerek hayattan vazgeçmek bence doğru bir şey değil. Engelimizi engel olarak değil de bir basamak olarak düşünmek gerekiyor." dedi.

Muhabir: Özge Çelik