Pençe Kilit Bölgesinde 1 Asker Şehit Düştü Pençe Kilit Bölgesinde 1 Asker Şehit Düştü

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Eğitim gönüllüsü Gül Küçük Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanı Mehmet BOYACI, 2024/2025 eğitim öğretim yılı kayıtlarının başladığını ve bu noktada tercihlerin sonuçlandığını, okulu toplam 100 öğrencinin tercih ettiğini söyleyerek, “Isparta Valimiz Sayın Aydın BARUŞ’ da okulumuza her zaman destek veriyor. Çevre ilçeler ve köylerden okulumuzu tercih eden öğrencilerinde sayın Valimizin talimatlarıyla okulumuzun çevresindeki yurtlara yerleştirilmektedirler.

Isparta Belediye Başkanımız Şükrü BAŞDEĞİRMEN’ de okula her zaman destek veriyor. Isparta Belediye Başkanımızın talimatlarıyla okulun önünden halk otobüsü kalkıyor. Ayrıca halk otobüsü çevre mahallelerden öğrencileri toplayarak okula getiriyor” dedi.

Tercih eden yeni öğrenciler sayesinde ara eleman sorununun azaldığından bahseden Boyacı, sanayimiz içerisinde eğitim vermekte olan okulumuzun güvenlik açısından çok güvenli olduğunu söyledi. Kız çocuklarının da okulda eğitim gördüğünden bahseden Boyacı, ailelere çağrıda bulunarak “çocuklarınızı okulumuza güvenle gönderebilirsiniz” dedi. Sanayi esnafının okula her zaman destek verdiğini söyleyen Boyacı, son yapılan İl İstihdam toplantısından okulumuza Lojistik bölümünün açılması kararının alındığını alınan bu karardan dolayı başta sayın Valimiz olmak üzere il istihdam kuruluna katılan tüm devlet erkanına ve okulun her zaman yanında bulunan ve destekleyen Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin ÇELİK ile Isparta Ticaret Borsası Başkanı Hüdai ŞAHİN’e çok teşekkür etti. Okulun proje okulu olduğunu hatırlatan Boyacı, yeni nesil elektrikli ve hibrit motorların eğitiminin verildiğini ayrıca yetkili servislerde staj imkanı sağlandığını, elektrikli ev aletleri bölümünde okuyan öğrencilerin yetkili servislerde staj yaptığını söyledi.

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası ile Isparta Ticaret Borsası yönetimi tarafından okulda başarılı olan öğrencilere burs verildiğini, ayrıca Isparta Ticaret ve Sanayi Odası ile Isparta Ticaret Borsası okula her türlü desteği verdiklerini belirtti.

Okulda toplam dört alanda eğitim verildiğini, bu alanlarında;

1- İtfaiye ve Yangın Güvenliği Alanı, 2- Kimya Teknoloji Alanı, 3- Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı ve 4- Elektrik Elektronik Teknolojileri Alanı olduğu söyledi.

Ek tercih döneminde öğrencilere ve ailelerine seslenen Boyacı, okulumuzu tercih etmenin birçok nedenini olduğunu ve okulu tercih eden öğrencilerin staj, burs, gezi, atölye, barınma ve işe yerleşme gibi birçok şeyden faydalanacaklarından bahsetti ve okulumuz Isparta’mızın ve bölgenin parlayan yıldızıdır dedi. Akdeniz bölgesinde bütün yetkili servislerde eski adıyla kaportacı yeni ismiyle gövde bölümünden mezun olan öğrencilerin aranan eleman olduğunu ve okulumuzda bu bölümde öğrenci yetiştiğini söyledi.

Boyacı, “okulumuza verdiği desteklerden dolayı okul idaremiz, okul öğrencilerimiz ve sanayi esnafımız adına Sayın Valimiz Aydın BARUŞ’ a, Sayın Belediye Başkanımız Şükrü BAŞDEĞİRMEN’ e, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Metin ÇELİK’ e ve Isparta Ticaret Borsası Başkanımız Hüdai ŞAHİN’ e teşekkürlerimi iletiyor şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Muhabir: Ali Rıza Cesur