Isparta’da Otomobil ile TIR Çarpıştı 1 Yaralı Isparta’da Otomobil ile TIR Çarpıştı 1 Yaralı

  Tünel için sürücüler, "Tüneli geçince havamız bile değişiyor. Montu çıkarıp tişört giyiyoruz" dedi. 

4 DAKİKADA İKLİM AKDENİZ OLUYOR

Konya-Beyşehir-Derebucak-Gembos güzergâhında seyahat edenler, doğa harikası Gembos ve Eynif ovalarından geçip tünel ile Antalya'ya erişiyor. Tünelden geçecek vatandaşlar 4 dakika gibi çok kısa bir süre içerisinde İç Anadolu'nun karasal ikliminden Akdeniz iklimine geçişe şahit oluyor. Çift tüplü inşa edilen tünel, taşıt trafiğine 2x2 şeritli, bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol standardında hizmet veren güzergâh, Antalya-Konya arasındaki mesafeyi 30 kilometre daha kısalttı. Yılda zamandan 30 milyon, akaryakıttan ise 6.5 milyon TL tasarruf sağlıyor.

ADINI ZİRVEDEN ALIYOR

Demirkapı Tüneli, adını zirvesindeki tarihi "Demirkapı" geçidinden alıyor. Bugüne kadar gelen, Roma dönemine ait yaklaşık 4 kilometrelik döşeme yol ve geçit, mil taşı ve sunaklarıyla geçmiş döneme ışık tutuyor. Bin 800 metre yüksekten vadiye inen kıvrımlı döşeme yol, bozulmamış mimarisiyle görenleri etkiliyor.

Ulaştırma Bakını Abdülkadir Uralloğlu, yaptıkları projeler ile yolları kısaltmaya, insanları kavuşturmaya devam ettiklerini söyledi. Bakın Uraloğlu sosyal medyadan paylaşımında, "Dakikalar içinde, karasal iklimden Akdeniz iklimine ulaştıran tünel 1 yaşında!. Antalya-Konya arasındaki mesafeyi 30 km kısaltan Demirkapı Tüneli... " diyerek paylaşım yaptı.

Demirkapı Tüneli'nin hizmete girmesinin ardından Antalya-Konya arası 4 saatten 2.5 saate düştü. Zamandan ve yakıttan büyük tasarruf sağlıyoruz. 5 bin 68 metre uzunluğundaki Demirkapı Tüneli sayesinde 4 dakikada karasal iklimden Akdeniz iklimine kavuşuyoruz. 4 dakikada önce mont giyerken 4 dakikada tişörtte dönüş yapıyoruz."

Erdoğan Öztürk (Sabah)

Editör: Ali Rıza Cesur