Ordu'da beden eğitimi öğretmeni B. K.'nın kullandığı otomobil 'uyum eğitimi' için gelen 7 yaşındaki Miray Arslan'a çarptı. Yaralanan küçük öğrenci hayatını kaybetti. CHP Isparta Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi Hikmet Yalım Halıcı “Okullardaki otomobil park yerleri öğrencilerin alanından ayrılmalı. Bu plansızlık ve öngörüsüzlük nedeniyle başka canlar yanmamalı” dedi.

Otomobil Bisiklet Çarpıştı 1 Yaralı Otomobil Bisiklet Çarpıştı 1 Yaralı

Türkiye’de birçok okulda öğrencilerin kullanacağı alanın otomobil park yeri olduğunu hatırlatan CHP’li Milletvekili “Okulların içi ve çevresi yayalaştırılmalı. Kamera ve uyarı sistemleriyle güvenli hale getirilmeli. Maalesef ki okul bahçeleri araçların park yeri aynı zamanda öğrencilerin giriş çıkış alanı. Buna bir son vererek çocukların can güvenliğinin sağlanacağı bir planlama yapılmalı” ifadelerini kullandı.

‘ARAÇ PARK ALANLARINI ÖĞRENCİLERDEN AYIRIN’

Öğrencilerin en güvende olması gereken yerin okul ve bahçesi olması gerektiğinin altını çizen Halıcı “Türkiye’deki tüm okullar bu konuda incelenmeli. Öğrencileri en küçük riske bile atabilecek uygulamalar derhal kaldırılmalı. Hem öğretmenler hem de öğrenciler için gerekli teknolojik güvenlik önlemleri alınmalı. Öğrencilerin vakitlerini geçirip temiz hava alabilecekleri, sosyal yönlerini ve becerilerini geliştirebilecekleri alanlar hayata geçirilmelidir. Araç park alanları öğrencilerden ayrılmalı. Okulların otopark olmadığını, öğrencilerin yaşam alanı olduğunu Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e hatırlatmak gerekiyor” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi