Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun ilk 4 maddesi, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nda kabul edildi. CHP Isparta Milletvekili ve PM Üyesi Hikmet Yalım Halıcı “Eğitim müfredatına bilim dışı müdahalelerde bulunulmaktadır. Felsefe ve bilim dersleri azaltılmış; bunun yerine öğrencilere çağdaş eğitim normlarının içinde olmayan dersler verilmiştir” dedi.

13 Ocak 2017'de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kamuoyuna sunulan yeni müfredat tavsiyesi içerisinde, eskiden bulunan ve lise son sınıf düzeyinde okutulan ‘Hayatın Başlangıcı ve Evrim’ konusunun kaldırıldığına dikkat çeken Halıcı “Evrim’i Suudi Arabistan’dan sonra kaldıran Dünya’da ikinci ülke olduk! Mısır’da, Suriye’de, Pakistan’da evrim dersi var. Hatta İran’da bile evrim var ama Türkiye’de yok!” ifadelerini kullandı.

Motosiklet Kaldırıma Çarptı Sürücü Yaralandı Motosiklet Kaldırıma Çarptı Sürücü Yaralandı

TÜRKİYE’DE ÇOCUKLAR OKUDUĞUNU ANLAYAMAZ HALE GETİRİLDİ

Türkiye’nin 2018 yılında gerçekleştirilen PISA’da 466 olan ortalama okuma becerileri puanının 2022 yılında 456’ya düştüğünü hatırlatan Halıcı “PISA sonuçlarına göre, okuma alanında Türkiye’deki 15 yaş grubu öğrencilerin yalnızca yüzde 1,9’u yüksek başarı seviyesini görebildi. 2018’de yüksek başarı gösteren oranı 3,3’tü. OECD ortalamasında ise bu oran 7,2.” Dedi.

CHP’li Vekil “Bu iktidarın yanlış, gerici ve bilimden uzak eğitim anlayışı nedeniyle öğrenciler artık okuduğunu bile anlamıyor. Yapılan araştırmalarda çocuklarımızın yüzde 40’ının okuduğunu anlamadığı ortaya çıktı. Bu tesadüf mü? Asla değil. Ne diyordu sizin enerji bakanınız: “Eğitim seviyesi arttıkça AKP’nin oyları düşüyor” diyordu! Neresinden tutsanız elinizde kalıyor” ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI MI MİLLİ EĞİTİM BAKANI MI DOĞRU SÖYLÜYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 14 Mayıs seçimleri öncesinde mülakatın kaldırılacağını söylediğini belirten Yalım Halıcı komisyonda şu ifadelere yer verdi:

“Şimdiki Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ‘mülakat yapacağız’ diyor. Siz başarılı ve yetkin öğretmenlerimizden neden korkuyorsunuz? AKP iktidarının mülakat anlayışını hepimiz biliyoruz. Kim yalan söylüyor? Cumhurbaşkanı Erdoğan mı yoksa Yusuf Tekin mi? Cumhurbaşkanı seçimlerden önce mülakatı kaldıracağız demişti. Hangisi doğru söylüyor? Cumhuriyet; ‘Fikri Hür, Vicdanı Hür, İrfanı Hür’ nesiller diye yola çıktı; siz ise sadece ‘kindar nesil’ dediniz.”

Kaynak: Haber Merkezi