Isparta

Davraz'da Sezon 12 Aya Çıkarılmalı

Gazeteci Levent Doğan Köşe Yazısında Davraz Kayak Merkezi'nin turizm potansiyelini artırmak ve yılın daha uzun bir süresince aktif olmasını sağlamak için bazı önemli adımlar atılması gerektiğini vurguladı.

Abone Ol

Doğan'ın köşe yazısın ise şöyle; "Kışın kayakseverlerin akın ettiği Davraz Kayak Merkezi'nin bulunduğu 2635 rakımlı Davraz’da otellerin ve yeni projelerin hayata geçirilmemesi nedeniyle sezon sadece 2-3 ay sürüyor. Geçtiğimiz yıl yeterli kar yağışının olmaması nedeniyle bomboş bir sezon geçti. Davraz, 8-10 yıl öncesinde futbolda takımların kamp merkeziydi. Ne yazık ki Davraz Kayak Merkezinde sadece şehrin gururu Isparta 32 Spor dışında kamp yapan takım yok.

Doğal güzellikleriyle de öne çıkan Davraz sahip olduğu coğrafi özellikleriyle kayak dışında dönemsel olarak diğer doğa sporlarını yapma imkanı da sağlıyordu. Ancak Davraz'da 5 yıldızlı 280 yataklı bir otel, 90 yataklı Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Davraz Uygulama Oteli, 55 yataklı bir oberj otel, 24 yatak kapasiteli dağevi olarak bilinen 1 pansiyonun yer aldığı merkezde, 3 dağ kafeteryası, futbol ve diğer sportif tesisler tam anlamıyla kullanılamıyor.
Davraz bölgenin doğa sporlarına uygun coğrafi özellikleri, kayak, snowboard, yamaç paraşütü gibi aktivitelerin yanı sıra yürüyüş, tırmanış ve bisiklet gibi etkinliklere de olanak tanılıyor.
BURDUR TURİZMDE BÜYÜK DÜŞÜNÜYOR, SALDA GÖLÜ
SICAK HAVA BALONUNDA İLK UÇUŞ HEYECANI
Bu arada komşu Afyon’dan sonra Burdur, futbol turizminde futboldan sonra yeni bir atağa geçti. Herkesin bildiği Kapadokya’daki balon turizmi sayesinde binlerce turist Nevşehir’e geliyordu. Burdur, turizmde balon turizmine el attı. Türkiye'nin Maldivleri olarak da bilinen Salda Gölü'nde balon turizmi başladı. Güneşin doğuşuyla birlikte 11 balon gökyüzüne yükseldi ve eşsiz manzaralar ortaya çıktı.
Türkiye'nin ve dünyanın sayılı doğal harikalarından birisi olan Salda Gölü'nde sıcak hava balonu ile ilk uçuş gerçekleştirildi.
Türkiye'nin ve dünyanın sayılı doğal harikaları arasında yer alan, berrak suyu, beyaz kumsalları ve eşsiz turkuazın tonlarıyla İlimizin eşsiz doğal güzelliklerinden biri olan Salda Gölü yakınlarında gerçekleşen programda, katılımcılar muhteşem göl manzarası eşliğinde 11 Balonun Uçuş yaptığı unutulmaz bir deneyim yaşadılar.
Ya Davraz. Davraz’da oteller kapalı. Kuş uçmaz kervan geçmez misali. Davraz bir cennet. Ama biz bu cennetin kıymetini maalesef bilmiyoruz. Davraz’da özellikle yılın 9 ayında hiçbir aktivite yapılmıyor. Turizmden, tüm sportif etkinliklerin yapılması gereken Davraz’a bir önce yeni çalışmalar yapılması gerekiyor. Davraz için çırpınan isimlerin görüşü alınmalıdır.
Davraz için yeni atılımlar şart. Davraz’da sezonunun 12. aya çıkması için şimdi ayağa kalkma zamanı." ifadelerini kullandı.