Mevlidi Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında Eğirdir Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından program düzenlendi. Programa İlçe Kaymakamı  Ömer ÇİMŞİT, Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa ÖZER, İlçe Emniyet Müdürü Sayın Levent OKYAY, İlçe Müftüsü Mehmet Ali EROĞLU ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Necdet EROL  katıldı.

Okul Müdürü Bekir GÜLER’in günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından okul öğrencileri Peygamber Efendimizle ilgili şiir, ilahi, oratoryo gibi ile sunumlar gerçekleştirdi.

Program sonunda İlçe Müftüsü Mehmet Ali EROĞLU ve İlçe Vaizi  Abdülkadir TİRYAKİ “Şahsiyet İnşası” temalı söyleşi  de bulundular. Program sonunda Peygamber Efendimizin Veda Hutbesinin yer aldığı bir broşür hediye edildi ve misafirlere ikramda bulunuldu.

Selahattin Topal hayatını kaybetti Selahattin Topal hayatını kaybetti

Program bitişinde İlçe Kaymakamı  Ömer ÇİMŞİT öğrencilerle sohbet etti. Öğrencilere 7. ve 8. sınıfı Trabzon’da İmam Hatip Lisesinde okuduğunu Arapça öğretmeninin Veda Hutbesini ezberleyene sözlü notlarını 100 (yüz) vereceğini söylemesi üzerine yaklaşık 60 kişi arasından sadece kendisinin Veda Hutbesini ezberlediğini  söyledi. Bunun üzerine Arapça öğretmeninin tüm sözlü notlarına 100 vererek ortalamasının yükseldiğini ve takdir belgesi aldığını söyledi. Ayrıca kariyer günleri kapsamında öğrencilerle bir araya gelerek bu tarz tecrübe aktarımları gerçekleştirmek istediğini belirtti. Hazırlanan güzel program için emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.

Eğirdir Belediye Başkanı  Mustafa ÖZER öğrencilerle sohbet ederek bir araya geldi. Öğrenciler kendilerine yaptığı desteklerden dolayı Belediye Başkanı Özer’e teşekkür ederek sevgilerini gösterdiler. Programda emeği geçenlere Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa  ÖZER  teşekkür etti.

Kaynak: Haber Merkezi