Taekwondo sporcularının siyah kuşak sevinci Taekwondo sporcularının siyah kuşak sevinci

Bu özel ziyarete Denizli Demirel Sevdalıları önderliğinde Necati Tahal, Mesut Öner, İbrahim Afatoğlu ve Kemal Koyun gibi isimler katıldı. Ayrıca belediye başkanları, il genel meclisi üyeleri, belediye meclisi üyeleri, parti yöneticileri ve Demirel sevdalıları da etkinliğe katıldılar.

Sabah saatlerinde yola çıkan grup, Dinar Su Çıkan Tesislerinde mola vererek öğle saatlerinde Isparta İslamköy'deki 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in anıt mezarına ulaştı. Mezar başında dua edip, anı defterini imzalayan sevdalılar, daha sonra Demirel'in doğup büyüdüğü evi ziyaret etti. Bu evde, Demirel'in kendi yazdığı kitaplarının bulunduğu kütüphane de ziyaret edildi ve yetkililerden bilgi alındı.

Necati Tahal, ziyaret sırasında şunları söyledi: "Denizli Demirel Sevdalıları olarak kabri başında hayır dua ettik. Onunla helalleşmek için geldik. Arkadaşlar bizi kırmadılar, çok teşekkür ederiz. Rahmetlinin sağlığında demokrasiye ve Cumhuriyet kazanımlarına ne kadar değer verdiğini şu günlerde daha iyi biliyoruz. Onu özlüyoruz, onun barışık dilini özlüyoruz, onun çiftçiye, memura, emekliye, dul ve yetime karşı tutumunu özlüyoruz. Hiçbir zaman kötü davranışta bulunmadı, hatta kendisine yapılan karikatürleri taktirle yad etti. Bundan dolayıdır ki aradan sekiz yıl geçmesine rağmen arkadaşlarla oturup bugünkü siyasilerle bir araya getirdiğimizde devlet adamı olduğunu hatırladık. Dedik ki gidelim, helallik isteyelim, cuma gününde bir Fatiha okuyalım düşüncesiyle geldik. Allah gani gani rahmet eylesin ve şu sözünü çok önemsiyorum. Derdi ki rahmetli, 'bizim kavgamız yeşille bozkırın kavgasıydı, yani bizim çocuklarımızın aç olarak yatağa girmemesi kavgasıydı.' Bugünün siyasileri işte kuru ekmek buluyorlarsa dua etsinler, bu sözü ne kadar tezattır, nereden nereye gelindi. Demokrasinin örneğiydi, ama şunu Türk milleti bilmelidir ki demokrasi, Cumhuriyet, kazanımlar adına hiçbir zaman kaybedilmeyecek, hep kazanılacaktır. Ben rahmetle anıyorum, ruhu şad olsun."

Mesut Öner ise, Süleyman Demirel'i "Türkiye'nin çimentosu" olarak tanımlayarak şunları ekledi: "Demirel deyince bozkırla yeşilin kavgası, Demirel deyince ülkenin aydınlanması, Demirel deyince kurulmuş üniversiteler, barajlar kralı aklımıza gelir. Ruhu şad olsun, mekanı cennet olsun. Fatiha okuyalım diye ziyaretine geldik."

İbrahim Afatoğlu da, Süleyman Demirel'in 8 yıl önce vefat ettiğini ve onun asla unutulmaması gerektiğini vurguladı. Afatoğlu, "Süleyman Demirel, 9. Cumhurbaşkanımız benim de belediye başkanlığım döneminde Cumhurbaşkanlığı yapmış olan devletimizin önemli Cumhurbaşkanlarından bir tanesi. Biz belediye başkanları arkadaşlarımızla bazen muhabbet ediyorduk, içimizde Anavatan Partili, AK Partili arkadaşlarımız da var. Zaman zaman Demirel’in her insanın olduğu gibi bizim hayatımızda da rolü olan insan olduğu hakkında konuşuyorduk. Kemal Koyun, arkadaşımız 'biz gençliğimizde Süleyman Demirel’in kıymetini bilemedik, yeri geldiğinde bazen kötü sözler söyledik, kendisine helallik almak istiyorum' dedi. O zaman dedik ki kendi arabalarımızla binelim, bir helallik alalım, gelip Fatiha okuyalım düşüncesiyle geldik. İnşallah bundan sonrada bu bir gelenek haline gelir Denizli’mizde, hatta Türkiye'de de olabilir. Bu insanları hatırlamamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

Editör: Ali Rıza Cesur