Isparta’da yapılan incelemelerde 112 Acil Çağrı Merkezi ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) binasının depreme dayanıksız olduğu ortaya çıkmış, bu durum vatandaşlar arasında ciddi endişelere yol açmıştı.

Basında yer alan haberlerin ardından Isparta Valiliği tarafından konuya ilişkin açıklama yapıldı. 

İŞTE O AÇIKLAMA

Bazı basın yayın organlarında “112 ve AFAD Binası Depreme Dayanıksız Çıktı” başlıklı haberlerin yer alması dolayısıyla aşağıdaki açıklama yapılmıştır.

Yapay zekalı radarla hız tespiti başladı Yapay zekalı radarla hız tespiti başladı

112 Acil Çağrı Merkezi ve AFAD İl Müdürlüğümüzün bulunduğu binanın, yapılan incelemeler sonucu 2007 Deprem Yönetmeliğinde ön görülen değerleri sağlamadığı tespit edilmiş olup, adı geçen müdürlüklerimizin depreme dayanıklı binalarda hizmet vermesini sağlamak amacıyla Süleyman Demirel Üniversitesi’nin Çünür yerleşkesindeki 23.000 m2’lik alanın, AFAD Başkanlığımıza tahsis edilmesi sağlanmış ve Isparta Belediyemiz tarafından bölgede gerekli imar planı revizyonları tamamlanmıştır.

112 Acil Çağrı Merkezi Binası ve AFAD Yerleşkesi yapımı için Bakanlığımız nezdinde çalışmalar devam etmekte olup, konu Valiliğimizce yakından takip edilmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Kaynak: Haber Merkezi