Isparta’da iş arayan vatandaşın başın gelmeyen kalmadı. Isparta’da yaşayan Yasin S. İş bulmak için internette ve mobil uygulamalarda bulunan iş bulma sitelerine kayıt oluyor. Ancak dolandırıcılar iş bulmak isteyen insanları kendilerine hedef olarak seçiyor. İş bulma sitelerine üye olan vatandaşları oradan iletişim bilgilerine erişip vatandaşlar o işe başvurmadığı halde oldu bitti ye getirip kendilerine  “İyi günler iş başvurunuz değerlendirilmiş olup size çağrı merkezinden dönüş yapıyorum. Bütün ekipmanlarınız biz yollayacağız evde günde 8 saat gelen çağrılara bakacaksınız Bunun için TC numarınızı ve İBAN numaranızı alabilirmiyim diye mesajla geri dönüş yapılıyor” 

İş Ararken Dolandırılmayın

Ancak Isparta’da yaşayan Yasin S. geçen yıl yaşadığı bu durumu arkadaşları da yaşayınca onlaarı uyardı. Isparta'da iş arayan birçok genç için bu bir tuzak. Asgari ücretten 1 000 lira fazla belirtilen bu iş teklifinde herhangi bir iş yok. Dolandırıcılar iş aramak isteyen gencin TC kimlik numarasını ve İBAN numarasını alıyor ve bu belirtilen İBAN’a hesabın size ait olduğunu onaylamak için 500 lira para gönderiliyor. IBAN hesabı verildikten 5 dakika sonra bu para hesaba yatıyor. Ardından yolladıklar 500 lira parayı başka bir İBAN hesabına yollanmanız isteniyor. Vatandaş bu parayı başka bir hesaba yolladığı zaman bütün iletişimi keserek her yerden engelleniyor. Dolandırıcıların bu hilesinin nedeni anlamayan vatandaş internette araştırma yapıyor. Ve sonucu buluyor. Dolandırıcılar sizden herhangi bir ücret almıyor. Ancak sizin TC ve IBAN numaranız ile kendilerine internette çok sık kullanılan e hesap açıyor. Bu hesaplar paypal vb sitelerden yapılıyor. Bu sitelerden TC nizi kullanarak kayıt yaptırıyorlar ve sizin kendi hesabınızdan başka bir hesaba yolladığınız para sayesinde TC numarası ile açılan hesap onaylanmış oluyor. Yani sizin adınıza internetten alışveriş hesabı açılıyor. Ardından bu hesabı da Yasaklı Bahis Sitelerine para atarak kumar oynuyorlar. Isparta’da yaşayan Yasin S.kendisi adına hesap açıldığını erken fark ediyor.  Hemen o siteyi arayarak hesabını kapatıyor. Erken fark ettiği için herhangi bir yasa dışı durumla karşılaşmamış. Ispartalı Yasin S. Bu gibi durumlarda vatandaşların mağdur olmaması için uyarıda bulundu.

Haber/ Ali Rıza Cesur 

Vekilin Villası Kaçak Çıktı Çevre Müdürü Isparta’ya Sürüldü İddiası Vekilin Villası Kaçak Çıktı Çevre Müdürü Isparta’ya Sürüldü İddiası

Editör: Ali Rıza Cesur