Isparta’da sanayi esnafı dolandırıcıların hedefi  haline geldi.  Özellikle oto tamirci ve yedek parça satışı yapan sanayi esnafını  arayan dolandırıcılar,  sanayide önce  dükkanları belirleyerek, telefon numaralarını kaydediyorlar.  Dolandırıcılar,  uzun zaman önce araçlarına  araçlarına parça taktırmak için geldiklerini , parasını vermelerine rağmen parça  takılmadığını aracın bozulmasının sebebinin esnaf olduğunu ifade ederek, tehdit içerikli mesaj ve taciz yoluyla para koparmaya çalışıyorlar.

Bayramda kendilerini bir numaradan aradıklarını belirten sanayi esnafı  ‘Ben üç ay önce sana geldim. 3800 lira verdim. Sen benim parçayı yanlış geldi diye söyledin beni gönderdin. Parçamı takmadın. Ben yoldan kaldım. Ağabeyimin cenazesi var ona gidemezsem sebebi sen olacaksın  dedi. Ardından küfürlü mesajlar tehditler geldi.  Kendisini tanımadığımı söyledim. Nasıl tanımazsın ben senin dükkanına geldim. Ardından mesajlar göndererek sana yeğenlerimi göndereceğim dükkanda vurduracağım diyerek tehditler savurdu. Yedek parça satışı yapan esnaf arkadaşımız da aynı şekilde aranmış.  O bana söyleyince dolandırıcı olduğunu anladık’ dedi.   

Isparta’da Ekili Alanda Yangın Çıktı Isparta’da Ekili Alanda Yangın Çıktı

Esnafı bu türe dolandırıcılık olaylarına karşı dikkatli olmaya çağıran Maden İş Odası Başkanı Ahmet Gıcır, ‘Bu tür olaylar yaşandığında hemen üyelerimiz mesaj ve sosyal medya aracılığıyla bilgilendiriyoruz. Üyelerimizden bu tür durumlarda, endişeye kapılmadan emniyete gidip  suç duyurusunda bulunmalarını ve kesimlikle para göndermemeleri konusunda uyarıyoruz’ dedi.

Muhabir: Nadir Öngören