Olay, yaşlı adamın dolandırıcı tarafından telefonla aranmasıyla başladı ve sonrasında gelişen hızlı bir müdahale ile sonuçlandı.

Dolandırıcının Tuzağına Düşme Tehlikesi

Burdur'da meydana gelen olayda, Mehmet Ali A. arkadaşlarıyla kahvehanede oturduğu sırada kimliği belirsiz bir kişi tarafından telefonla arandı. Telefondaki şahıs, yaşlı adama "6 aydır takip edildiğini" ve bir banka hesabına para yatırması gerektiğini söyledi. Mehmet Ali A., banka hesabının olmadığını belirttikten sonra dolandırıcı, yaşlı adama “paranın alınacağını” belirterek, parasını bozdurup belirttiği banka hesabına yatırmasını istedi.

Polis ve Arkadaşların Müdahalesi

Yaşlı adam, panik içinde arkadaşlarının yanından ayrılarak evine döndü ve evden aldığı 350 dolar ve yaklaşık 30 bin lira nakit parayla sarrafa gitti. Sarraftan doları bozduran Mehmet Ali A., ardından bankaya yöneldi. Arkadaşları, yaşlı adamın davranışlarından şüphelenerek önce evine, ardından Burdur İl Emniyet Müdürlüğü'ne giderek durumu polislere bildirdi.

Polis ekipleri ve yaşlı adamın arkadaşları, bankayı takip ederek yaşlı adamı yakından izledi. Mehmet Ali A., parayı yatırmak üzere bankaya geldiğinde polis ekipleri ve arkadaşları tarafından bulundu. Polis ekipleri, yaşlı adama polis, asker veya savcıların kendisinden para istemeyeceğini, yabancı numaralardan gelen aramalara itibar etmemesi gerektiğini anlatarak dolandırılmasını engelledi.

Mehmet Ali A.’nın Açıklamaları

Faiz Kararı Sonrası Dövizde Son Durum Faiz Kararı Sonrası Dövizde Son Durum

Dolandırılmaktan kurtarılan 80 yaşındaki Mehmet Ali A., gazetecilere yaptığı açıklamada, “Beni 6 aydır takip ettiklerini ve bankalarda hesabım olduğunu söylediler. Benim hiçbir bankada hesabım yok, bunu belirttim. Dolandırıcılar ‘paranı bozdur ve bu hesaba yatır’ dediler. Parayı bozdurup bankaya gittim. Bankada polis olduğunu ve parayı yatırmam gerektiğini söylediler. Bu yüzden inandım” şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi