ağman, Merkez Bankası'nın 27 Haziran Perşembe günü açıklayacağı kritik faiz kararının beklentiler doğrultusunda sabit tutulacağını ifade etti.

Sağman, Merkez Bankası'nın faiz indirimi konusunda eylül beklentisi olduğunu, ancak Eylül ayında bir faiz indirimi beklemediğini belirtti. Dolar kuruyla ilgili beklentilerini de paylaşan Sağman, faiz indirimlerinin başladığı dönemde kurdaki baskıların artacağını söyledi. "İşimiz çok zor. Faiz indirimiyle bütün dengeleri bozduk. Bunu toparlamak sadece faiz yükseltmekle olmuyor," ifadelerini kullandı.

Kurun Artacağı Tarihi Açıkladı

Murat Sağman, Merkez Bankası'nın faiz artırımını pas geçeceğini belirterek, enflasyonun bu aydan itibaren düşmeye başlayacağını ve baz etkisiyle eylül başında açıklanacak enflasyon rakamlarıyla düşüşün devam edeceğini aktardı. Doların ne zaman yükseleceği konusunda konuşan Sağman, birkaç ay daha TL'de kalmanın daha avantajlı olacağını belirtti. Sağman, "Kur ne zaman artar? Ne zaman faiz indirimleri başlarsa o zaman kurdaki baskı artacak. Faiz indirimi kasımda gelir, en erken ekim..." diye konuştu.

Yaralı Motosiklet Sürücüsü İçin Vatandaş Seferber Oldu Yaralı Motosiklet Sürücüsü İçin Vatandaş Seferber Oldu

Murat Sağman'ın bu açıklamaları, yatırımcılar için önemli bir uyarı niteliği taşıyor. Faiz indirimlerinin kur üzerindeki etkilerini ve enflasyonla mücadelenin zorluklarını vurgulayan Sağman, ekonomik dengelerin sağlanması için atılacak adımların dikkatle izlenmesi gerektiğini belirtti

Editör: Ali Rıza Cesur