Yerlikaya, son bir ayda 81 ilde düzenlenen operasyonlarda 200 göçmen kaçakçılığı organizatörünün ve 4 bin 40 düzensiz göçmenin yakalandığını, bu organizatörlerden 82'sinin tutuklandığını bildirdi.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Cumhuriyet başsavcılıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Daire Başkanlığı’nın koordinasyonunda yürütülen operasyonlar kapsamında göçmen kaçakçılığı organizatörlerine yönelik önemli adımlar atıldığını belirtti. 200 organizatörün yakalandığı operasyonlarda, 31 kişi hakkında adli kontrol kararı verildi ve diğer şüphelilerle ilgili işlemlerin sürdüğü ifade edildi. Ayrıca, kaçakçılıkta kullanılan 107 araç ele geçirildi.

Duble Yol İhalesinde Son Durum Duble Yol İhalesinde Son Durum

Yakalanan düzensiz göçmenlerin İl Göç İdaresi Müdürlüklerine teslim edilerek sınır dışı işlemlerinin başlatıldığını duyuran Bakan Yerlikaya, operasyonları koordine eden Cumhuriyet başsavcılıkları ve jandarma ekiplerini tebrik ederek, "Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle" dedi

Kaynak: Haber Merkezi