Isparta

Eğirdir Gölü'nde Metan Gazı Krizi

Türkiye Tabiatını Koruma Derneği (TTKD) Bilim Danışmanı Dr. Erol Kesici, Eğirdir Gölü'nde yaşanan ciddi bir çevresel soruna dikkat çekti.

Loading...

Abone Ol

Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, gölün kuzey kısmının adeta bir "metan gazı yatağına" dönüştüğünü belirtti.

Dr. Kesici'nin ifadelerine göre, birkaç yıl önce tamamen suyla kaplı olan ve şu an sazlıklarla örtülü bu bölge, günlerdir çıkan metan gazı nedeniyle yanıyor. Çıkan metan gazının, göldeki kirlilik ve dip çamurunun bir sonucu olduğunu belirten Kesici, "

GÖLÜN KUZEY KISMI ADETA “METAN GAZI YATAĞINA” DÖNÜŞMÜŞ VAZİYETTE!

Bu video yeni, bu sazlıkla kaplı kesim kesim daha1- 2-3 yıl öncesi tamamen sularla kaplıydı. Şimdi ve günlerdir bu sazlıklar ÇIKAN METAN GAZI( KİRLİLİK SONUCU- DİP ÇAMURUNDA OLUŞMAKTA) NEDENİYLE SÜREKLİ YANMAKTA… BATAKLIK NEDENİYLE BURAYA ULAŞMAK ÇOK ZOR ve TEHLİKELİ-SÖNDÜRME ÇALIŞMALARI dozer vb ağır iş makinalarıyla setler oluşturulsa da gaz çıkışı devam etmekte ve yanmakta… Daha önceki yıllarda da bu tür çıkışlar göl içinde fokurdama şeklinde, göl kıyısında ise bu tür yanmalarla da devam etmekteydi! Gölde yapılan araştırma sonuçları neden açıklanmıyor. Bu kadar uzun sürmemesi gerekirdi!" ifadelerini kullandı.