Eğirdir Gölü’nde bulunan ve ilçede oldukça fazla tüketilen kerevit, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün paylaşımıyla tanıtıldı. Doğa harikası gölleriyle Isparta, su ürünü tutkunlarının çok seveceği bir şehir. Burada tadını çıkarabileceğiniz enfes su ürünlerinden biri de Eğirdir Gölü’nde bolca bulunan kerevit.

Isparta’ya gelip kendinize harika bir güveçte kerevit ziyafeti çekmeye ne dersiniz? Kerevitin nasıl pişirileceğine dair ipuçları da paylaşıldı.

Eğirdir'de Motosiklet Kazası: 1 Yaralı Eğirdir'de Motosiklet Kazası: 1 Yaralı

Kerevit Nasıl Pişirilir?

  1. Kerevitleri Yıkayın: Kerevitleri soğuk suda güzelce yıkayın.
  2. Kaynatma: Kaynar su dolu tencereye kerevitleri atın ve su kaynarken tuz ekleyin.
  3. Pişme Belirtileri: Kerevitlerin kuyruk kısmı kıvrılıp renk değiştirmeye başladığında pişmiş demektir.
  4. Servis: Kerevitleri isteğe göre kabuklarıyla servis edebilir veya kabuklarından çıkartabilirsiniz.
  5. Kıskaçları Kırma: Kıskaçlarını dikkatli bir şekilde kırıp içindeki eti de yiyebilirsiniz.
  6. Ekstra Pişirme: Kabuklarını çıkartınca et ve kıskaçlarını acı biberli zeytinyağında biraz daha pişirebilirsiniz.
  7. Ayıklama: Kerevitleri ayıklamak için kafa ve kuyruk kısmını tutup döndürün. Kuyruk kısmı kafadan kolayca ayrılır. Ayak kısmında bulunan karın bölgesini makasla kuyruğa doğru kesin. Kuyruğun üst kısmını derin olmayacak şekilde kesin. Orada bulunan siyah renkli ipliksi bağırsakları tutup çekerek çıkartabilirsiniz.
Kaynak: HABER MERKEZİ