Isparta

Eğirdir’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı

Isparta’nın Eğirdir İlçesinde hain kalkışmanın 8. Yıldönümü ’15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ hüzün, coşku ve gururla icra edilen bir dizi programla anıldı.

Abone Ol

Programa Isparta Vali Yardımcısı ve Eğirdir Kaymakam Vekili Hasan Hüseyin Vural, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Okul Komutanı Piyade Albay Merdin Kışkan, Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer, AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Tezcan, İl Genel Meclisi Üyeleri, Belediye Meclisi Üyeleri, Yüksek Rütbeli Askerler, Kamu Kurum ve Kuruluş Müdür ve Amirleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri,  Köy ve Mahalle Muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Halkımızın duygu ve düşüncelerini paylaşmaları için Kale Meydanına Anı Defteri konuldu. 12.50’de İlçemizde bulunan tüm camilerde Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve dualar yapıldı.

Saat 19.25’te Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Şehitliğinde İlçe Müftüsü Mehmet Ali Eroğlu tarafından  Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve Duaların ardından şehit mezarlıkları ziyaret edilerek  çiçekler bırakıldı, dualar edildi.

Saatler 20.30’u gösterdiğinde ise protokol ve halkımızın katılımı ile Babasultan Kavşağından kortej yürüyüşü ile otogar yanı sinevizyon alanında program devam etti.

Kortej ilk olarak 15 Temmuz Demokrasi ve Milli İrade Sergisini ziyaret etti. Gösteri alanında gerçekleşen saygı duruşu ve İstiklal marşımızın okunması ile program başladı.

Programda ilk olarak konuşan Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer; ‘ Sen vatan kahramanı, demokrasi şehidi yine bir tarih yazdın dünya bunun şahidi, bir mucize yarattın 15 Temmuz gecesi, can verdin vatan için yoktu bunun ötesi. Medeniyetler beşiği, İslam dünyasının ve mazlumların son umudu Türkiye’miz 15 Temmuz günü büyük bir sınavdan geçmiştir.

Milletimiz Hürriyetine sahip çıkarak, Cumhurbaşkanımız Baş Komutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘Ben Milletin Gücünün Üstünde Hiçbir Güç Tanımadım. Tüm halkımızı meydanlara ve havalimanlarına davet ediyorum, çağrısıyla sokaklara dökülmüş fetöcü hainlere geçit vermemiştir. İlçemiz Eğirdir’de de vatandaşlarımızla kenetlenerek günlerce demokrasi nöbetlerimizi hep birlikte tutarak hain darbe girişimine tavrımızı net olarak koyduk. Bundan sonrada vatanımız, milletimiz, devletimiz ve bayrağımız söz konusu olduğunda canımızı seve seve vermeye hazırız.’ İfadelerini kullanarak büyük alkış aldı.

Daha sonra konuşan Isparta Vali Yardımcısı ve Eğirdir Kaymakam Vekili Hasan Hüseyin Vural özetle; ‘ 15 Temmuz 2016 gecesi hain bir darbe teşebbüsü ile karşı karşıya kaldık. O gece, alçak, hain  ve istirmarcı bir terör örgütü tarafından  Cumhuriyetimize ve demokrasimize karşı bir kalkışma gerçekleşti. Söz konusu darbe girişimi, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde devletine ve vatanına bağlı  devlet görevlilerimiz, silahlı kuvvetlerimiz ile milyonlarca vatanseverin can siperane büyük mücadelesi neticesinde engellendi. Geçmişte yaşanan darbelerin aksine bu kez Cumhur, Reisini yalnız bırakmadı. Bu uğurda 251 şehit, 2700 gazi verdik.  Bizler bugün burada al bayrağın gölgesinde güzel vatanımızda hür olarak yaşıyorsak, namusumuzu ve onurumuzu koruyacak bir devletimiz varsa, bunu öncelikle bu uğurda tarih boyunca mücadele eden devlet büyüklerimiz ile şehit ve gazilerimize borçluyuz. Bizler 15 Temmuz gecesi gibi birlik ve beraberlik içerisinde elbirliği ile dik durdukça ne yaparlarsa yapsınlar, bağımsızlığımıza zincir  vurarak bizleri kendi vatanımızda paryalaştıramayacaklardır. 15 Temmuz gecesi, aziz milletimiz söz konusu vatan ve bağımsızlık olduğunda yapabileceklerini tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. 15 Temmuz gecesi, değerlerimizle ve yüksek karakterimizle aziz milletimizin tarihine ve misyonuna yakışır bir şekilde güçlenerek mağdur ve mazlumlar için bir umut olacağına dair inancımızı daha çok kuvvetlendirmiştir.’ İfadelerini kullandı. 

Şiirler, Halk Oyunları Gösterileri, Taekwondo Gösterileri, Video Gösterileri, İlahi Dinletisi ve Duaların yapılmasının ardından 00.13’te tüm camilerde sela okunmasının ve duaların ardından Eğirdir’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ programı sona erdi.