​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nde düzenlenen, “Toprağa İz Bırakan Kadınlar" programına katıldı.

Programa Isparta’dan Kadın Kooperatiflerinden Gülgönen Tarımsal Kalkınma Kooperatifi katılım sağladı. Açmış oldukları stant ile yöremize ve kooperatife ait ürünlerin tanıtımını yaptılar.

Programda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin dört bir yanından kadın çiftçilerle bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Emine Erdoğan, Anadolu topraklarının bereketine dikkati çekti.

Avrupa kıtasının tamamında 13 bin çeşit bitki türü varken, Türkiye'de 12 bin çeşit bitki yetiştiğine işaret eden Emine Erdoğan, "Coğrafyamızın bu zenginliği bir ayrıcalık olduğu kadar, onu korumak, hepimiz için mühim bir sorumluluk" dedi.

Dilek Toros Belediye Başkan Yardımcısı Oldu Dilek Toros Belediye Başkan Yardımcısı Oldu

Kadınla toprak arasında, emeğe dayalı uzun bir geçmiş olduğunu vurgulayan Emine Erdoğan, "Anadolu toprağı nasıl bereketliyse, Anadolu kadını da çalışkandır, üretkendir. Tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de gıda üretiminin yarıdan fazlası kadınların ellerinde gerçekleşiyor. Sizler, bir yandan vatanınızı doyurarak milletimize analık yapıyor diğer yandan henüz doğmamış evlatlarımızın hakkını gözetiyorsunuz" diye konuştu.

Isparta İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; “tarladan mutfağa dokunduğu her şeye değer katan, üretimin her aşamasında aktif olarak durmadan çalışan, emekleriyle toprağı yoğuran İlimiz kadın çiftçilerinin her zaman yanlarında olmaya devam edeceğimizi belirterek katılımlarından dolayı teşekkür ederiz” denildi.​

Kaynak: Haber Merkezi