Atik'e göre, emekli vatandaşlara yapılacak zam oranı %24,73 olarak belirlendi. Ancak bu zam oranı, kök maaşı 8 bin TL ve altında olan emekli vatandaşları kapsamıyor, yani bu grup zam alamayacak.

Emekli maaş zammı için masada 11.500 TL, 12.000 TL ve 12.500 TL gibi çeşitli rakamlar bulunuyordu. Ancak son gelişmelerle birlikte seçenekler ikiye indirildi ve en düşük emekli maaşının 12 bin TL veya 12 bin 500 TL olması planlanıyor. Fatih Atik'e göre, 12 bin TL olan seçenekten yaklaşık 3,2 milyon emekli faydalanacak, diğer seçenek ise 3,7 milyon emekliyi kapsayacak.

Türkiye Yıldızlar Takım Karate Şampiyonası Sona Erdi Türkiye Yıldızlar Takım Karate Şampiyonası Sona Erdi

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler ise zam konusunda önümüzdeki haftayı işaret etti ve zam miktarının hafta başında açıklanacağını belirtti. Millet Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Sinan Burhan da konuyla ilgili kulis bilgisi paylaşarak, en düşük emekli maaşının 12 bin TL olmasının uygun bulunduğunu ve bu rakamın Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından da onaylandığını ifade etti. Teklifin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulduktan sonra açıklanması bekleniyor

Kaynak: Haber Merkezi