Isparta

En Yüksek Promosyon 24 Bin TL'ye Ulaştı

Emeklileri yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Bazı bankalar, emekli promosyon tutarlarında güncellemelere gitti.

Abone Ol

Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş, bu konu hakkında canlı yayında detayları aktardı.

Yeni Promosyon Tutarları ve Taahhütler

En yüksek emekli promosyonu 24 bin liraya kadar ulaştı. 13 banka, emekli promosyon kampanyalarını duyurarak, yeni tutarları uygulamaya koydu. Peki, daha önce bir promosyon anlaşması yapmış emekliler bu değişikliklerden yararlanabilir mi? Karakaş, emeklilerin 3 yıllık taahhüt verdikleri için bankalarını değiştiremeyecekleri endişesinin yersiz olduğunu belirtti.

Hesap Taşımada Sorun Yok

Emekli vatandaşlar, mevcut hesaplarını daha yüksek promosyon sunan başka bir bankaya taşıyabilirler. Eğer emekli, 3 yıllık taahhüt vermişse, taahhüt süresi boyunca bankadan alınan promosyonun bir kısmı geri alınabilir. Örneğin, 6 bin lira promosyon alan bir emekli, 1 yıl sonra 24 bin lira veren başka bir bankaya geçmek isterse, bankası geri alacağı cayma bedelini belirlerken, kalan 2 yıl için 4 bin lirayı talep edecektir. Bu durumda, emekli yalnızca kullanılmayan promosyon tutarını geri ödeyecek, ek bir ceza ile karşılaşmayacaktır.

Araştırma Yapmadan Acele Etmeyin

Karakaş, emeklilere acele etmemelerini ve kararlarını dikkatlice vermelerini önerdi. Özellikle Temmuz ayında emekli maaşlarına yapılan zamlar sonrasında bankaların promosyon tutarlarını yeniden düzenlediğini belirtti. Önümüzdeki Ocak ayında da maaş artışları olacağına dikkat çeken Karakaş, emeklilerin bu süreçte araştırma yaparak daha iyi fırsatlar değerlendirebileceklerini vurguladı.

Emeklilerin, promosyon değişikliklerini dikkate alarak doğru adımlar atmaları için sabırlı olmaları önem taşıyor.