Senirkent Kültür Sanat ve Üzüm Festivali 20-22 Eylül’de Senirkent Kültür Sanat ve Üzüm Festivali 20-22 Eylül’de

Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Ispartalı minik sporcu Enes Gündaşlı’nın anısına düzenlenen “Türkiye Yıldızlar Takım Karate Şampiyonası”, Isparta'nın ev sahipliğinde başladı.

ŞAMPİYONAYA YOĞUN KATILIM

Şampiyonanın ilk gününde, Isparta Valisi Aydın Baruş, Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Av. Dr. Aslan Abid Uğuz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Çağrı Kaya, Karate Federasyonu Isparta İl Temsilcisi Kadir Karakaş ve Enes Gündaşlı’nın ailesi törene katılan isimler arasında yer aldı.

Yaklaşık 700 genç karatecinin katıldığı şampiyonaya, Türkiye’nin farklı illerinden ve önde gelen spor kulüplerinden gelen sporcular kıyasıya mücadele ediyor. Genç yaşta spora gönül vermiş olan Enes Gündaşlı’nın adını yaşatmak ve onun azmi ile bağlılığını anmak amacıyla düzenlenen bu şampiyona, büyük ilgi gördü.

Turnuvanın ilk gününde yapılan açılış seremonisinde, genç sporcumuz Enes Gündaşlı’nın ruhu için Kuran-ı Kerim tilaveti ve dualar okundu.

Açılış seremonisinin ardından başlayan müsabakalarda, ülkemizin dört bir yanından gelen karateciler yeteneklerini sergilemeye başladı.

İlk gün yapılan müsabakalarda dereceye giren sporcular, kupa ve madalyalarını Isparta Valisi Aydın Baruş, ve diğer protokol üyelerinin ellerinden aldı.

Isparta’da 7 Eylül’e kadar sürecek olan Türkiye Yıldızlar Takım Karate Şampiyonası, genç sporcular için hem bir mücadele hem de kendilerini geliştirme fırsatı sunuyor. Şampiyonanın sonunda başarılı olan sporcuların, gelecekte Türkiye’yi uluslararası müsabakalarda temsil etmeleri bekleniyor.

Kaynak: Valilik Bülten