Isparta

Erdursun Açıkladı Emeklilikte Hata Yapmayın

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, emeklilik sürecine girecek vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu.

Abone Ol

Emeklilik dilekçesi verenlerin, eksik günlerini tamamlamalarının şart olduğunu belirten Erdursun, aksi takdirde emekliliklerin iptal olabileceğine dikkat çekti.

Erdursun, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, 28 Şubat 2011 öncesinde kendi adına işletmesi bulunan veya şirket ortağı olan kişilerin, başka bir işte sigortalı olarak çalışmasının SSK günlerinin silinmesine neden olabileceğini ifade etti. Bu durumun emeklilik sürecinde geri dönüşü olmayan sorunlar yaratabileceği konusunda vatandaşları uyardı.

Kimlerin Emekliliği İptal Olur?

  • 28 Şubat 2011 öncesi: Kendi adına işletmesi veya şirket ortaklığı bulunan kişiler, başka bir işte sigortalı olarak çalışmışlarsa, bu durumda 4/a SSK günleri silinecektir.
  • 28 Şubat 2011 sonrası: Kendi adına işyeri olan ya da şirket ortağı olan kişilerin durumu ise farklılık göstermektedir.

Yüksek prim ödenmesinin, yüksek emekli maaşı almayı sağladığını belirten Erdursun, asgari ücretle çalışanların emekli maaşlarının düşük olabileceğini, yüksek prim ödeyenlerin ise daha iyi bir emekli maaşı alacaklarını açıkladı. Özellikle brüt gelir üzerinden yapılan bildirimlerin emeklilik maaşını belirlemede kritik rol oynadığını vurguladı.

Erdursun, vatandaşları yasalara uygun hareket etmeleri konusunda bir kez daha uyararak, emeklilik sürecinde sorun yaşamamak için eksik günlerin zamanında tamamlanması gerektiğini hatırlattı.