15 Şubat'tan itibaren başvuruların www.aile.gov.tr" adresi üzerinden alınmaya başladığı programda, şimdiye kadar 12.132 çift başvuruda bulunmuş ve bu başvurulardan 3.963 çift gerekli şartları sağlayarak krediden yararlanabilmiştir.

Isparta Çevre Şehircilik İl Müdürü Değişti Isparta Çevre Şehircilik İl Müdürü Değişti

Göktaş, fonun pilot uygulamasının ikinci aşamasına geçildiğini belirterek, TÜİK verilerine göre doğurganlık hızının en düşük olduğu illerden Karabük, Bartın ve Zonguldak'ın projeye dahil edildiğini açıkladı. Bu illerdeki çiftler, şartları sağladıkları takdirde destekten faydalanabilecekler.

Yeni illerin programa eklenmesiyle birlikte, daha fazla çiftin destek alabilmesi için başvuru şartlarında da değişiklikler yapılmış durumda. Daha önce çiftlerin toplam gelirinin 2 asgari ücreti aşmaması gerektiği belirtilmişti. Ancak, sahadan gelen geri bildirimler ve vatandaş talepleri doğrultusunda gelir kriterinde iyileştirme yapıldı. Artık, kişilerin alabilecekleri ek ödemelerle birlikte toplam gelirleri 2,3 asgari ücreti aşabilecek. Bu düzenleme, daha fazla gencin destekten yararlanabilmesini sağlayacak.

Kaynak: Haber Merkezi