Rüyasında bir çocuğun bacakları kaybetmiş hayvanlar için yürüteç yaptığını gören Yalçın, felçli hayvanlar için yürüteçler üretmeye başladı. Maddi durumu yetersiz kişilere yardım etmek adına insanlardan sadece malzeme ücreti talep eden Yalçın, Haftada 10 yürüteç üreterek bu gönüllü işe nasıl başladığını Haber 32'ye anlattı."

Yalçın; Bu işe başlamadan önce bu kadar çok sayıda engelli, felçli hayvan olduğunu ben de bilmiyordum. İşin içine girdikten sonra o kadar çok talep geldi ki inanamadım. İnsanların bilinçlendirilmesi gerekiyor çünkü en çok trafik kazaları yüzünden hayvanlar yaralanıyor. Yüksek bir yerden düşüp yaralanıyor. Şiddete uğradıkları için de bu evlatlar felç kalıyorlar.

Bizim yaptığımız yürüteçler benim tahmin ettiğim kadarıyla felçli, engelli hayvanların %20’sine yetebiliyor ancak. Geri kalan bölüm yürüteçlerden bihaber, kimisinin haberi var ama almıyor maddi sebeplerden dolayı. Çoğu kişi de uyutma yolunu seçiyor; veterinerler de sahipleri de bu hayvanları bir yük olarak görebiliyorlar.

EŞİYLE BU SAYEDE TANIŞTI.

Isparta’nın Şarkikaraağaç ilçesine yerleşen Yalçın,  felçli köpeğine yürüteç yapmasını istediği eşi Menekşe Ünsal ile

bu sayede tanışarak evlendi. Daha sonra ilçedeki düğün salonunda nikahı kıyılan çiftin, davetlilere içerisinde mama olan özel paketler hediye etti. Çiftin düğün dansına, yürüteç yaptıkları ve tanışmalarına vesile olan köpekleri 'Kahve' eşlik etmişti.

Haber/Ali Rıza Cesur

Bu Uyarıya Dikkat Önleminizi Alın Bu Uyarıya Dikkat Önleminizi Alın

Editör: Ali Rıza Cesur