Uluslar arası Isparta Gül Festivali’nde Gülbirlik festival kortejine renk katarken, açtığı stantla da Rosense ürünlerinin hem tanıtımını hem de satışını yaptı. Ayrıca Meydan AVM’nin içine konulan tarihi imbik ise görenlerin büyük ilgisini çekti.
Isparta uluslar arası Gül Festivali bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu. Cuma günü festival korteji ile başlayan etkinlikler üç gün boyunca devam edecek. Isparta denince akla GÜL üreticisinin gerçek dostu Gülbirlik geliyor. Kurulduğu 1954 yılından bu yana her zaman gül üreticisinin yanında olan ve onların emeğinin karşılığını son kuruşuna kadar ödeyen Gülbirlik bununla da yetinmeyip Isparta’nın tanıtımı için de hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyor.
FESTİVALDE ÜZERİNE DÜŞENİ FAZLASIYLA YERİNE GETİRDİ…
Bu kapsamda kısa adı GÜLBİRLİK olan Gül, Gülyağı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği Isparta Uluslararası Gül Festivali’nin her aşamasında görevden kaçmadı ve festivale büyük katkı sağladı.
KORTEJE KATILARAK GÜL ATTILAR, GÜLSUYU SIKTILAR…
Gülbirlik Genel Müdürlüğü Festivalin açılışında düzenlenen korteje katılım göstererek araç üstünden vatandaşlara gül attı, gülsuyu sıktı ve özel hazırlanmış promosyonlardan dağıttı. Festivale katılan vatandaşların büyük ilgisiyle karşılaşan Gülbirlik’in festival kortejindeki bu etkinliği tam not alırken, Meydan AVM çevresinde stant açan Gülbirlik Genel Müdürlüğü burada Rosense ürünlerinin tanıtımını ve satışını yaptı. Rosense standını gezen vatandaşlar, “Festival stantları arasında en güzeli Rosense standıydı. Hem ürünleri çok güzeldi, Gülbirlik yetkililerini tebrik ediyoruz” şeklinde görüş belirttiler. Özellikle festival dolayısıyla İlimize gelen yerli ve yabancı konukların büyük dikkatini çeken Rosense ürünleri çok beğenilirken, yakınlarına hediye etmek için vatandaşlar bol bol Rosense ürünlerinden satın aldılar.
TARİHİ İMBİK SERGİLENDİ
Bu arada Gül Festivali etkinlikleri çerçevesinde Gülbirlik Genel Müdürlüğü tarafından Meydan AVM’nin girişine konulan tarihi imbik büyük beğeni gördü. Eski dönemde gülyağının çıkarılmasında kullanılan imbik görenlerin büyük ilgisini çekerken, imbiğin ne olduğunu bilmeyenler ise öğrenince çok etkilendiler. Bilindiği gibi geçmişte imbikler ile gül suyu ve gül yağı üretimi yapılmaktaydı. Daha sonra zamanla imbikle geleneksel olarak gül yağı ve gül suyu üretimi yerini buharlı distilasyon kazanlarına bıraktı.
GÜNEYKENT FABRİKA SAHASINDAKİ ETKİNLİKLER GÖZ DOLDURUYOR…
Bu arada Gül Festivali etkinlikleri boyunca Gülbirlik’e ait Güneykent Tarihi Fabrika sahasında çeşitli etkinlikler düzenlendi. Gül bahçelerini ziyaret eden yerli ve yabancı turistler gül topladı, gül havuzunda bol bol resim çektirdi ve gül müzesini gezdi. Yerli ve yabancı folklor ekiplerinin de gösterileriyle renk kattığı Güneykent fabrika sahasındaki etkinlikleri binlerce yerli ve yabancı konuk takip etti. Zaman zaman müzik eşliğinde oynayan misafir gruplar, Gül Festivaline büyük katkı veren Gülbirlik’i kutlamadan geçemediler.