A101 Aktüel Kataloğu Yayınlandı A101 Aktüel Kataloğu Yayınlandı

Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi, bir ilke imza atarak bu yıl yeni kayıt yaptıran öğrenciler için "Mesleğe Merhaba" uygulamasını hayata geçirdi.

Bu uygulama kapsamında gerçekleştirilen “Hekimlik Mesleği ve Hekim Andı” ile “Fakültemizden Yetişmiş Hekim Portreleri” oturumları, Dönem 1 öğrencilerinin Kurul 1 eğitim programına entegre edildi.

İlk oturum, Tıp Tarihi ve Etik Ana Bilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Fuat İnce tarafından yapılan “Hekimlik Mesleği ve Hekim Andı” başlıklı sunumla başladı. Sonrasında, Adli Tıp Ana Bilim Dalı ve Dahili Tıp Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. S. Serhat Gürpınar, hekimlik meslek etiği, deontoloji ve malpraktis gibi kavramlar hakkında genel bilgilendirmeler yaptı ve kendi meslek yaşantısından örnekler aktardı. 

Fakültenin ilk dönem mezunlarından olan Nöroloji Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Vedat Ali Yürekli, öğrencilerin tıp eğitiminin çeşitli aşamalarındaki zorlukları ve güzellikleri anlamalarına katkıda bulunmak amacıyla öğrencilik dönemine ait fotoğraflarla hazırladığı nostaljik bir sunum yaptı. 

Ayrıca, fakültenin ikinci dönem mezunlarından Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Esra Nurlu Temel, öğrencilere öğrencilikten öğretim üyeliğine uzanan yolculuğunu ve bu süreçte edindiği tecrübeleri aktardı. Doç. Dr. Temel, tıp eğitimi sürecinde sosyalleşmenin önemine vurgu yaparak öğrencilerin hem akademik hem de sosyal açıdan dengeli bir yaşam sürmelerinin gerekliliğini belirtti. 

Etkinlikte, fakültenin genç mezunlarından olan Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Kadir Burhan Karadem de öğrencilerle bilgi ve deneyimlerini paylaştı. Dr. Öğr. Üyesi Karadem, ders çalışma yöntemleri ve teknikleri hakkında tavsiyelerde bulunarak, öğrencilerin etkili bir şekilde öğrenmelerine yardımcı olacak stratejileri anlattı. 

Tıp Fakültesi Mesleğe Merhaba kesiti; “Hekimlik Mesleğinde Sosyal Güvenlik”, “Deontolojiye Genel Bakış”, “Etik Kavramına Genel Bakış ve Öğrenim Hayatında Etik”, “Biyoetik ve Tıpta Etik Kavramlarına Genel Bakış”, “Sorumluluk Kavramı”, “Yükümlülük Kavramı”, “Hesap Verebilirlik Kavramı”, “Tıpta Yapay Zekâ ve Dijital Sağlık” entegre oturumları ile devam edecek.

Kaynak: SDÜ Bülten