Isparta'da bugün (20 Eylül 2024) vefat edenler Isparta'da bugün (20 Eylül 2024) vefat edenler

Isparta Baro Başkanı Ünsal Çankaya, Kanal 32 televizyonunda canlı yayına katılarak teklifi değerlendirdi. Çankaya, teklifin içeriğine ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

"Hakaret suçunda uzlaşmanın kaldığını belirtmek gerekir. Medyaya sunulmasıyla birlikte 9. Yargı Paketi'ni öğrenmiş bulunuyoruz. Şu anda mecliste görüşülüyor. İçeriğine baktığımızda, yargı reformu sağlayacak maddeler olmadığını görüyoruz. Gerekçesine baktığımızda amaçlardan birisinin yargının daha hızlı işlemesi olduğunu söylüyorlar. Ancak maddelere tek tek baktığımızda, yargının daha hızlı işlemesini sağlayacak madde göremiyoruz.

Teklifte vatandaşı ilgilendiren önemli maddeler var. Örneğin, hakaret suçunda sesli ve görüntülü ileti ile işlenirse uzlaştırma kapsamından çıkarılıyor ve ön ödemeli suç kapsamına alınıyor. Artık tarafların uzlaşıp uzlaşmayacağına bakılmadan, suçun maddi cezası ödenirse yargılama yapılmayacak şekilde düzenlenmiş. Bu durumda, hakaret suçunun takibi şikayete bağlı olup, şikayet süresi 6 ay iken yeni yasa ile her halükarda 2 yılı geçemeyecek."

Çankaya, sözlerine devam ederek, "Yani ben hakareti öğrendim ama 3 yıl önce işlendi ise artık iş işten geçmiş olacak" dedi.

Muhabir: Ali Rıza Cesur