Bu rakam, yılın en yüksek konut satış rakamı olarak kayıtlara geçti. Konut satışlarının en yoğun olduğu şehir İstanbul oldu, İstanbul’da ağustos ayında 19 bin 467 konut satıldı. Ankara 12 bin 496, İzmir ise 7 bin 44 konut satışıyla sırasıyla ikinci ve üçüncü en yüksek satış rakamlarına ulaştı.

Tingader, Miryokefalon Zaferi İçin 848 Hatm-i Şerif Düzenledi Tingader, Miryokefalon Zaferi İçin 848 Hatm-i Şerif Düzenledi

Öte yandan, konut satışlarının en düşük olduğu iller ise 53 konutla Hakkari, 93 konutla Ardahan ve 116 konutla Bayburt oldu.

Isparta'da da ağustos ayında dikkat çeken bir artış yaşandı. Isparta'da ağustos ayında 801 konut satışı gerçekleşti. Bu sayı, temmuz ayında 620 ve haziran ayında 348 olarak gerçekleşen satış rakamlarına göre belirgin bir artışı gösteriyor. Isparta'daki konut satışları, geçen aylara göre gözle görülür bir yükseliş gösterdi.

Konut satışlarındaki bu artış, Türkiye genelinde emlak piyasasının hareketliliğini ve yatırımcıların konut alımına olan ilgisini ortaya koyuyor

Muhabir: Ali Rıza Cesur