Uzmanlar, özellikle 10 yaş ve üstü araçlara olan talebin artacağını belirtiyor. Bu durumun arkasında ise araçların cazip fiyatlarındaki etken rol oynuyor.

Aracı olmayan birçok aile, ikinci el olsa da sahibi olacakları araçların hayalini kuruyor. Aileler, "Eski de olsa bir arabamız olsun, mantığıyla eski model araçlara yöneliyor.

GSB Seyahatsever başvurusu nasıl yapılır? GSB Seyahatsever başvurusu nasıl yapılır?

İkinci el araç alıcılarının çoğunda marka takıntısı bulunmuyor. Önemli olan aracın düşük vergi grubunda olması, az yakıt tüketmesi ve uygun fiyatıdır. Ayrıca parça fiyatlarının da tercih sebebi olduğunu belirtmek gerek. Birçok kişi, parça fiyatlarını karşılaştırarak en uygun olan aracı seçiyor.

Isparta'da uzun yıllar oto tamirciliği yapan Çağlayan Çetinkaya, 10 yaş ve üzeri otomobillere olan talebin arttığını vurguladı. Çetinkaya, kendisine usta olarak hangi arabayı satın almalıyız? sorularının artık eski model araçlardan hangilerini almalıyız sorularına döndüğünü belirtti. , "Yüksek faiz oranları ve krediye erişim zorluğu sıfır araç alım kararlarını zorlaştırıyor. Bu nedenle, tüketiciler model yükseltmek yerine model düşürmeye yöneliyor" şeklinde konuştu

Muhabir: Ali Rıza Cesur