Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Vedat Şenol, okullardaki temizlik sorununa ilişkin yaptığı değerlendirmede, “milli eğitimin yapmadığı temizliği CHP’li belediyeler yapmaya talip olmuşlardır. Bundan rahatsız olan bakanlık müdürleri tehdit ederek temizlik yapılmasını engel olmuşlardır” dedi.

Tüp Fiyatlarına Zam Üstüne Zam Tüp Fiyatlarına Zam Üstüne Zam

Başkan Şenol açıklamasında; “CHP’li belediyeler Milli Eğitim Bakanlığının yapmadığı okullarda temizlik görevini yapmalıdır.

Temizlik için ödenek ayrılmayıp Okul Aile Birliklerine yıkılan bir görev. Sosyal Devlet ilkesi çökmüş, temizlik için kadrolar kaldırılmıştır. Acı olan öğretmenlerin talebi üzerine Ankara ve İzmir’de belediye harekete geçmiş, milli eğitimin yapmadığı temizliği CHP’li belediyeler yapmaya talip olmuşlardır. Bundan rahatsız olan bakanlık müdürleri tehdit ederek temizlik yapılmasını engel olmuşlardır.

Bence genel başkanımız Özgür Özel, ülke çapında bütün belediyelerimize talimat vererek AKP’nin bu hamlesini boşa çıkarmalı. Öğrenci velilerinin desteği de alınarak çok büyük bir kamuoyu oluşturulmalıdır”.

Muhabir: Ali Rıza Cesur