Isparta

İl Müftüsü Biçer, Ispartalıların Mevlid-i Nebi Haftasını kutladı

Isparta İl Müftüsü Muharrem Biçer, 2024 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle kutlama mesajı yayınladı.

Abone Ol

Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)'in dünyayı şereflendirdiği o kutlu günü bir kez daha idrak etmenin huzur ve mutluluğunu yaşayacağız. Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası yarın akşam tüm ibadethanelerde kutlanacak.

Isparta İl Müftüsü Muharrem Biçer, Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle kutlama mesajı yayınladı. Müftü Biçer mesajında, ''Yüce Allah (c.c), insanı en güzel şekilde yaratmış; akıl ve irade ile donatmış, iman-küfür, iyi-kötü, güzel-çirkin, itaat-isyan arasında yapacağı tercihleriyle imtihana tabi tutmuştur. İnsanoğlu, Yaratıcısına nasıl kul olacağını, O’na nasıl ibadet edeceğini, çevresiyle olan ilişkilerinde nasıl bir tutum sergileyeceğini ve ebedî hayata nasıl hazırlanacağını, vahiy ve vahyin hayata yansıyan hali olan peygamberler vasıtasıyla öğrenmiştir.

Mevlid-i Şerifini ihya edeceğimiz Hz. Muhammed (s.a.s) ise yeryüzünün halifesi olarak yaratılan insana, varlık gayesini hatırlatmak ve şahsiyetini en mükemmel şekilde oluşturmasına rehberlik etmek üzere görevlendirilmiştir. Hz. Peygamber (s.a.s) cahiliye ortamının ürettiği; fıtrata aykırı tutum ve davranışlar sebebiyle karanlıklar, buhranlar ve çatışmalar içinde kalmış insanlığı, Kur’an ve sünnet rehberliğinde aydınlığa, huzura ve barışa kavuşturmuştur.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Mevlid Gecesi’ni içine alan haftayı Mevlid-i Nebi Haftası olarak kutlayacağız. Diyanet İşleri Başkanlığımız bu yıl, Mevlid-i Nebi Haftası temasını “Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası” olarak belirlemiştir. Bu tema belirlenirken, hangi çağda olursa olsun, hangi bölgede yaşarsa yaşasın, gelişmişlik seviyesi ne olursa olsun insanlığın yegâne kurtuluşu ve huzurlu bir toplumun inşası Hz. Muhammed Mustafa (s.a.s)’in hayatını örnek almaktan geçmekte olduğu dikkate alınmıştır.

15-21 Eylül tarihleri arasında ihya edeceğimiz  Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle yapacağımız;

* 14 Eylül Cumartesi günü Peygamber (Kavaklı) Camiinde saat 14.00’de kadınlara özel Mevlid Kandili programında,
* Aynı gün yatsı namazından önce yine Peygamber (Kavaklı) Camiinde yatsı namazı öncesinde başlayacak olan Mevlid Kandili özel programında,
* 15 Eylül Pazar günü Peygamber (Kavaklı) Camiinde yapacağımız Sabah Namazı Cami-Aile buluşmasında,
* 19 Eylül Perşembe günü Isparta Belediyesi Kültür Merkezinde saat 20.00’de gerçekleştireceğimiz ve Necmettin Erbakan Üniversitesi  İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ali Akpınar’ın katılacağı

“Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası” konulu konferansta, ayrıca hafta boyunca gerçekleştireceğimiz programlarda Peygamberimiz (s.a.s)’in örnek hayatını anlamaya ve anlatmaya çalışacağız.

Tüm kardeşlerimizi toplumumuzun her kesimine yönelik yapacağımız bu programlara katılmaya çağırıyor, bu vesileyle aziz milletimizin Mevlid Kandilini tebrik ediyor, Mevlid-i Nebi Haftamızın ülkemize, İslam âlemine ve tüm insanlığa hayırlı olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.'' ifadelerine yer verdi.