Kur’an-ı Kerim, bütün insanlık için bir nurdur, bir hidayet kaynağıdır, rehberdir. Peygamber Efendimiz (s.a.s.) Veda Hutbesi’nde şöyle buyurdu: “Size iki şeyi emanet bıraktım. Bu iki şeye sahip çıktığınız sürece yolunuzu şaşırmazsınız. Biri Allah’ın kitabı, diğeri de Resulünün sünnetidir.” Peygamberinin hal ve hareketleri, davranışları, yaşantısıdır.

Ayet-i kerimede Yüce Rabbimiz şöyle buyuruyor: “Ey Ademoğulları! Size mahrem yerlerinizi örtecek giysi, süsleneceğiniz elbise yarattık. Takva elbisesi de hayırlıdır. Bunlar, Allah’ın ayetlerindendir. Umulur ki düşünüp öğüt alırlar.” İşte Resulünün (s.a.s.) Arafat’taki Veda Hutbesi’nde bize emanet bıraktığı o Kur’an-ı Kerim’den bir ayet.

Sanayi Bakanı Mehmet Fatih Kacır’dan Anlamlı Ziyaret Sanayi Bakanı Mehmet Fatih Kacır’dan Anlamlı Ziyaret

Hadis-i şerifte ise Peygamber Efendimiz (s.a.s); “İnsanlık, ilk günden beri bütün peygamberlerin üzerinde ittifak ettikleri bir söz öğrenmiştir: Şayet utanmıyorsan dilediğini yap!” buyurmaktadır.

Vatanına, milletine, bayrağına sahip çıkan dini değerlerine de sahip çıkmalıdır. Biz değerlerimize sahip çıktığımız sürece de Rabbimin yardımı bizimle olacaktır’ ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ