Isparta

İnşaat Ustasının Organları 4 Hastaya Umut Oldu

Burdur’da beyin ölümü gerçekleşen 34 yaşındaki inşaat ustası H.T.’nin organları, 4 hastaya umut oldu.

Abone Ol

Ailesinin organ bağışlama kararı sonrası H.T.’nin kalbi Ankara’ya, böbrekleri ve karaciğeri ise Antalya’ya nakil edilmek üzere gönderildi.

Üç gün önce beyin kanaması geçiren H.T., hastaneye kaldırıldı ve yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı. Ancak, dün akşam saatlerinde beyin ölümü gerçekleşti. Burdur Devlet Hastanesi Organ Nakli Koordinatörlüğü ekipleri, H.T.’nin ailesiyle görüşerek organ bağışı için izin aldı.

Ailenin onayıyla birlikte, organ nakli süreci hızla başlatıldı. Türk Hava Kuvvetleri’ne ait özel bir uçak, H.T.’nin kalbini almak üzere Ankara'dan Burdur'a gelirken, Antalya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nden gelen ekipler böbrek ve karaciğer almak için hastaneye ulaştı.

Ameliyata alınan H.T.’nin kalbi, Hacettepe Üniversitesi Hastanesi’nde nakil bekleyen bir hastaya, böbrekleri ve karaciğeri ise Antalya Akdeniz Üniversitesi Hastanesi ve Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne transfer edildi. Bu bağış sayesinde, dört hasta yeni bir hayata adım atma şansı buldu.