Isparta

ISBAŞ kurumlar vergisinde başarısını yükseltti

Isparta Belediyesi şirketi ISBAŞ Bimsblok Fabrikası 2022 mali yılı Isparta kurumlar vergisi sıralamasında 27’inci olurken 2023’de 7. sıraya yükseldi. ISBAŞ, Türkiye’deki yaklaşık 1 milyon 500 bin kurumlar vergisi mükellefleri arasında ise 4 bin 782’inci sırada yer alarak büyük bir başarıya imza attı ve yeni bir tarih yazdı.

Abone Ol

Isparta Defterdarlığı görevinden Yozgat İl Defterdarlığı görevine atanan Osman Koçaş, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e veda ziyaretinde bulundu. Veda ziyaretine Başkan Başdeğirmen’e bir müjdeyle geldiğini belirten Koçaş, Isparta Belediyesi şirketlerinden ISBAŞ Bims Yapı Elemanları Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin 2022 yılı kurumlar vergisi sıralamasında 27’inci sırada yer alırken, 2023 sıralamasında 7. sıraya yükseldiğini söyledi. Türkiye sıralamasında önceki yıl yaklaşık 1 milyon 500 bin kurumlar vergisi mükellefi arasında 13 bininci olan ISBAŞ, 2023’de ise 4 bin 782’inci sırada yer alma başarısı gösterdi.

Defterdar Osman Koçaş, 2022 yılı Mayıs ayında Isparta’daki görevine başladığını belirterek, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’le karşılıklı güzel işbirlikleri yaptıklarını dile getirdi. Isparta’yı çok sevdiğine değinen Koçaş, Yozgat’a atandığını, Isparta’dan ayrılacağı için veda ziyaretinde bulunduğunu söyledi.

Ziyarette Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e bir müjde veren Osman Koçaş, “Sizin en büyük özelliğiniz reel sektörden gelmeniz. Bizleri çok iyi anlıyorsunuz. Belediyeyi özel sektör mantığıyla yönetmeniz bizi çok mutlu etti. Sizlerle güzel işler başardık. Isparta’nın tahsilat oranı çok güzel. Isparta borcuna sadık bir ilimiz. Borcunu ödeme noktasında çok başarılı” dedi.

ISBAŞ’ın 2022 yılı kurumlar vergisi sıralamasında Isparta’da 27’inci sırada yer aldığını hatırlatan Koçaş, “2023 yılı vergilendirme döneminde kurumlar vergisinde ISBAŞ’ımız 7. sıraya yükseldi. Türkiye sıralamasında ise 4 bin 782. sırada yer aldı. Türkiye’de 1 milyon 500 bine yakın mükellef var. Isparta’da 3 bin 500 civarında kurumlar vergisi mükellefi var. Burada 7.sırada yer almak çok büyük başarı. Bu gidişle ISBAŞ kurumlar vergisinde birinci sıraya oturacak. Sizleri tebrik ediyorum” görüşlerinde bulundu.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Defterdar Osman Koçaş’la yaklaşık 2,5 yıldır güzel bir çalışma gerçekleştirdiklerini belirterek, Koçaş’a Yozgat’taki yeni görevinde başarılar diledi. ISBAŞ’ın kurumlar vergisi sıralamasında 7.sırada yer almasından dolayı büyük bir memnuniyet duyduklarını belirten Başkan Başdeğirmen, “Defterdarımızın verdiği müjde çok güzel. 2019’da göreve geldiğimizde birçok borcu olan, bankaların hesap açmadığı, çek karnesi vermediği, satıştan gelen paraların bankalara yatırılamadığı bir dönemle bu göreve başladık. Fabrikamızın tüm sorunlarını giderdik, borçlarını ödedik. Birçok iş makinesi aldık, fabrikanın fiziki durumunu iyileştirdik. Aynı fabrikadan bir tane daha kurduk, üretim kapasitesini artırdık. İstihdamımızı artırdık. Ödediğimiz vergileri de artırdık. Geçen yıl Isparta’da 3 bin 500 kurumlar vergisi mükellefi arasında 27’inci olmuştuk, 2023 sıralamasında 7. sırada yer almamız çok güzel.  Türkiye genelinde 4 bin 782’inci sırada yer almak çok büyük bir başarı. Bu Isparta’mızın ve ISBAŞ’ımızın başarısı. Genel Müdürümüz Mehmet Tanel ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Bayilerimize de teşekkür ediyorum. Bu sıralamalardaki ivmemiz önümüzdeki yıllarda daha da üstlere çıkacaktır. Isparta’ya vermiş olduğunuz hizmetlerden dolayı teşekkür ediyor, yeni görevinizde başarılar diliyorum” ifadelerinde bulundu.