Isparta Çalışma Ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde; MEB’e bağlı okulların temizlik, bakım ve onarım faaliyetlerinin desteklenmesi amacıyla 10 ay süreli 700 kişilik İşgücü Uyum Programı düzenlenecek.

Programa katılmak isteyen kişiler, başvuru tarihleri arasında e-Devlet, ALO 170,

www.iskur.gov.tr e-şube üzerinden ve/veya İl Müdürlüğüne giderek başvurularını yapabilecekler.

Katılımcı Başvuru Tarihleri 04 Eylül 2024 – 08 Eylül 2024

Noter Yöntemi Tarihi- Saati 09.09.2024 13:30

Noter Yöntemi Yeri Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü Hizmet Binası 3. Kat

Konferans Salonu Merkez/Isparta

2025 Emekli Maaşı Promosyonları Rekabeti Kızıştı! 2025 Emekli Maaşı Promosyonları Rekabeti Kızıştı!

Program Başlama – Bitiş Tarihi 09 Eylül 2024 – 30 Haziran 2025

İşgücü Uyum Programı: Özel politika gerektiren gruplar başta olmak üzere işsizlerin istihdam

edilebilirliğini artıracak bilgi, beceri, çalışma alışkanlığı ve disiplinini kazandırmak üzere Türkiye İş Kurumu tarafından aktif işgücü hizmetleri kapsamında kamu kurum ve kuruluşları ile işbirliği yapılarak düzenlenen programlardır.

İŞGÜCÜ UYUM PROGRAMINA KATILIM ŞARTLARI

a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak: İUP’ye başvurduğu tarihte ve program süresince

Türkiye Cumhuriyeti Devletine vatandaşlık bağıyla bağlı olmayı ifade eder. 25/9/1981 tarihli ve 2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye'de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde Çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri kapsamında olanlar için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma şartı aranmaz.

b) Kuruma kayıtlı olmak: İUP’ye başvurduğu tarihte kişinin Kuruma kayıtlı olmasını ifade eder.

c) 18 yaşını tamamlamış olmak: İUP’ye başvurduğu tarihte kişinin 18 yaşını tamamlayarak 19

yaşından gün almış olmasını ifade eder.

ç) Yaşlılık veya malullük aylığı almamak: Kişinin SGK sistemi üzerinden yapılacak

sorgulamasında kendi sigortalılığı nedeniyle sosyal güvenlik kanunları çerçevesinde yaşlılık, malullük veya vazife malullüğü aylığı bağlanmamış olmasını ifade eder. Ancak 5510 sayılı Kanunun 19 uncu maddesinin birinci fıkrası kapsamında sürekli iş göremezlik ödeneği alanlar ile ölüm aylığı alanlar programa başvuru yapabilir ve katılımcı olabilir.

d) Program talep tarihinden önceki bir yıldan programın fiilen başlayacağı tarihe kadar

yüklenicinin veya bağlı, ilgili, ilişkili ve yan kuruluşlarının çalışanı olmamak; İUP talep tarihinden önceki bir yıldan programın fiilen başlayacağı tarihe kadarki süre içerisinde yüklenicinin veya bağlı, ilgili, ilişkili ve yan kuruluşlarının çalışanı olmamayı ifade eder.

e) Başvuru tarihinden önceki son bir aylık sürede 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesi

kapsamında sigortalı olarak bildirilmemiş olmak veya sigortalı sayılmamak: Kişinin SGK sistemi üzerinden yapılacak sorgulamasında veya belge ile yapılacak kontrollerde başvuru tarihinden önceki son bir aylık sürede sigortalı olmamasını ifade eder. Başvuranın programa katılımcı olarak seçilmesi durumunda program başlangıcında da bu şartı sağlaması gerekmektedir. Yedekten programa eklenecek olanların ise hem başvuru tarihinde hem programa başlama tarihinde bu şartı sağlaması gerekmektedir.

Bu Genelge’nin 15 inci maddesinin üçüncü fıkrasında belirtilen usulle yedek liste dışından programa eklenecek kişiler için bu bentte yer alan şartın programa başlama tarihinde sağlanması gerekmektedir.

f) Başvuru tarihi itibarıyla 5510 sayılı Kanunun 5 inci maddesi kapsamında sigortalı olarak

bildirilmemiş olmak veya sigortalı sayılmamak: Kişinin başvuru yaptığı tarihte anılan madde

kapsamında sigortalı sayılmamasını ifade eder. Başvuranın programa katılımcı olarak seçilmesi durumunda program başlangıcında ve program devam süresince bu şartı sağlaması gerekmektedir.

Yedekten programa eklenecek olanların ise hem başvuru tarihinde hem programa başlama tarihinde hem de programa devam süresince bu şartı sağlaması gerekmektedir. Bu Genelge’nin 15 inci

maddesinin üçüncü fıkrası kapsamında yedek liste dışından programa eklenecek kişiler için bu bentte yer alan şartı kişinin programa başlama tarihinde ve programa devam süresince sağlaması gerekmektedir.

g) Hane gelir şartını sağlamak: Başvuru tarihindeki AKS’ye göre aynı adreste ikamet edenlerin, programa başlangıç tarihi dikkate alınarak ulaşılabilen en yakın döneme ait gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri aylık toplam kazançlarının asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen bir aylık asgari ücretin net tutarının iki (2) katını aşması halinde söz konusu adreste ikamet eden kişiler programa katılamaz. Yurtlar ve sığınma evleri ve benzeri toplu yaşam alanlarında ikamet edenler ile 8/03/2012 tarihli ve 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında kimlik bilgileri gizlenenler için bu şart aranmaz.

ğ) Kurum tarafından sunulan aktif işgücü veya işsizlik sigortası programlarının yararlanıcısı

olmamak: Kurum tarafından sunulan aktif veya işsizlik sigortası programlarından yararlananlar İUP’ye başvuru yapamayacağı gibi İUP katılımcısı da olamazlar. Programa devam ederken Kurum tarafından sunulan aktif işgücü veya işsizlik sigortası programlarının yararlanıcısı olduğu tespit edilenlerin bu Genelge’nin 24 üncü maddesinin birinci fıkrası kapsamında programdan ayrılışı yapılır.

Kamuoyuna önemle duyurulur.

Kaynak: Haber Merkezi