Türkiye'nin kredi görünüm notunun Moody's tarafından "B3"ten "B1"e yükseltilmesi, iç piyasalar için olumlu bir gelişme olarak değerlendirildi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın Perşembe günü saat 14:00'te açıklayacağı faiz kararında bir değişiklik beklenmiyor. Uluslararası alanda, İsrail'in Yemen'e yönelik saldırısı gibi jeopolitik gerginliklerin küresel piyasalarda belirsizlik yarattığına dikkat çeken Memiş, bu durumun özellikle kripto para piyasalarını etkileyebileceğini belirtti.

Yakıt Tasarrufunda Önemli 5 Kural Yakıt Tasarrufunda Önemli 5 Kural

Borsa İstanbul 100 (BIST100) endeksi için Memiş'in tahmini, geçen hafta kapanış yaptığı 11 bin 156 puan seviyesinden, bu hafta 11 bin 100-11 bin 500 puan aralığını takip edeceği yönünde. Döviz kurları tarafında, Dolar/TL ve Euro/TL kurunda dar bant aralığının korunacağını öngördü.

Altın ve gümüş fiyatlarıyla ilgili olarak ise, Memiş, ons altının 2 bin 400-2 bin 450 dolar, ons gümüşün ise 29,20-30,20 dolar aralığında hareket edebileceğini ifade etti. Bu hafta tepki alımlarının gelmesini beklediğini belirten Memiş, yatırımcıların bu fiyat aralıklarını takip etmeleri gerektiğini vurguladı

Kaynak: Haber Merkezi