Mevduat Faizlerinin Getirisi Yükseliyor Mevduat Faizlerinin Getirisi Yükseliyor

Geçtiğimiz hafta ons altın fiyatının yüzde 2,8 artarak 2 bin 392 dolara ulaştığını belirten Memiş, bu haftanın da altın piyasası için kritik öneme sahip olduğunu vurguladı.

Özellikle ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Powell'ın yapacağı değerlendirmelerin ve Perşembe günü açıklanacak ABD enflasyon verilerinin altın fiyatlarını nasıl etkileyebileceğine dikkat çeken Memiş, yatırımcıların piyasayı dikkatle takip etmeleri gerektiğini ifade etti.

İslam Memiş, "Bu haftayı ikiye ayıracağız; Perşembe’den önce ve Perşembe’den sonra olarak değerlendirerek altın yatırımcılarının piyasayı dikkatle takip etmeleri gerektiğini" belirterek altın yatırımcılarını uyardı.

Küresel piyasalarda ABD enflasyon verisi ve Fed Başkanı Powell'ın açıklamalarının büyük önem taşıdığını vurgulayan Memiş, bu gelişmelerin para piyasalarında yeni fiyatlamalara yol açabileceğini ve altın fiyatlarında belirleyici olabileceğini söyledi. Ons altın için 2 bin 350-2 bin 400 dolar aralığını takip edeceklerini belirten Memiş, gram altın yatırımcılarının da ons altın fiyatlarını yakından izlemeleri gerektiğini dile getirdi.

İslam Memiş, Temmuz ayının yükselişler ayı olacağını ve düşüşleri alım fırsatı olarak değerlendireceklerini sözlerine ekledi

Kaynak: HABER MERKEZİ